Ved de siste par-tre kommunevalgene har det vært utfordrende for de aller fleste partiene å få på plass en valgliste i forkant av kommunevalget. Lite tyder på at denne trenden snus med det aller første.
Vi har hatt en runde rundt til dagens kommunestyrerepresentanter i Gjerstad, for å sjekke status på hvordan de stiller seg til videre deltakelse i politikken. Status er at seks representanter har bestemt seg for å gi seg, seks er i tenkeboksen (der et par av dem heller mot å gi seg) og fem representanter takker ja til å bli renominert for en ny periode.
Slik det ser ut nå vil dermed ca. halvparten av kommunestyret ikke være aktuelle for gjenvalg.
Disse sier NEI til gjenvalg:
- Inger Løite, Ap
- Håkon Sundsli, Ap
- Agnete Aasbø, Ap
- Kai Ove Sandåker, Sp
- Marie Bakka, Sp
- Magne Birkedal, Sp
Disse sier JA til gjenvalg:
- Steinar Pedersen, H
- John Johansen, A
- Tor-Arne Støa, FrP
- Halvard Skaaland, FrP
- Tone H. Strat, KrF
Disse er i tenkeboksen:
- Susann Sandåker, Ap
- Bente Karlsen, Ap
- Gro Eskeland, Sp
- Iselin Dalen Moe, Sp
- Anette Kveim, Sp
- Randi Skorstøl Madsen, H
Pedersen tar en runde til
Fungerende ordfører i Gjerstad, Steinar Pedersen (bildet) har brukt påsken på å tenke på sin videre politiske karriere.
– Jeg har tenkt meg frem til at jeg ønsker å gå for en runde til i lokalpolitikken. Så om Gjerstad Høyre ønsker det, er jeg innstilt på å fronte partiet inn mot neste kommunevalg. Jeg har nå fått litt erfaring som ordfører, og har vært med på å sette i gang noen tiltak som jeg tror vil få god effekt. Disse ønsker jeg gjerne å følge videre, sier Pedersen.
– Jeg håper samtidig jeg kan få engasjert flere innbyggere til å bidra politisk frem mot neste kommunevalg. Vedtakene vi gjør i kommunestyret har betydning for både barn, unge og voksne i kommunen.
Jeg har forståelse for at ikke alle ønsker å være med i kommunestyret. Disse skal likevel ha gode muligheter for å fremme innspill til ulike saker. Dess større engasjement vi får frem, med gode meningsbrytninger, dess bedre grunnlag har vi for å gjøre kloke vedtak i de ulike sakene.
Om bygdas innbyggere bidrar til gode politiske diskusjoner via et debattforum på nett, i et folkemøte eller som medlem i kommunestyret, er ikke så avgjørende for meg. Det er de ulike meningene og gode forslag til nye tiltak for bygdas beste jeg ønsker å få frem. Det er dette bygda trenger, og jeg tror et bredere engasjement også vil gi bedre rekruttering til lokalpolitiske verv, sier Pedersen.