Utstillere viser stor interesse for å delta på Brokelandsheiadagene i år.
Utstillere viser stor interesse for å delta på Brokelandsheiadagene i år.

Det er fullbooket på Brokelandsheia i år

4 1/2 måned før Brokelandsheiadagene braker løs er det ikke lenger en eneste ledig utstillerplass igjen.

Dermed må utstillere som ikke har meldt seg på til nå forberede seg på å stå på venteliste for å komme med. 

En av grunnene til den økte interessen er at Brokelandsheiadagene i år ikke kolliderer med Dyrskuet i Lyngdal, og utstillere kan derfor delta på begge arrangementene. I år vil de fire handelsmessene på Dølemo, Brokelandsheia, Lyngdal og i Seljord komme fire helger etter hverandre. Spesielt for de profesjonelle utstillerne er det praktisk å kunne delta på alle sammen i samme sesong. Forhåpentligvis blir dette en fast ordning i årene fremover. 

Endret infrastruktur
Etter Burger King har etablert seg på Brokelandsheia, med egen avkjøring inn til sin restaurant, åpner det seg samtidig muligheter for å utvikle en mer praktisk løsning for både publikum og fastboende. Utstillerområdet vil i år bli noe endret, ved at hovedgaten i sør ender i en sving ut mot innkjøringen til Burger King. Dermed vil beboere på Brokelandsheia Terrasse i år kunne kjøre forbi Sletta Bilberging, rundt Burger King og så ut på hovedveien. 

Etter å ha forsøkt å begrense antall innganger i fjor til en ved Lyngrillen, blir det i år igjen tre innganger til markedet. En ved tivoliet i nordlig ende, en ved Lyngrillen, og en i hovedgaten ved innkjøringen til Burger King.

Programmet er under utvikling
Årets Brokelandsheiadager vil inneholde både faste og nye programposter. Fredagen vil imidlertid være fri for underholdning, men til gjengjeld vil publikum slippe å betale inngang til handelsmessen denne dagen. Lørdag og søndag blir det et tettpakket underholdningsprogram med konserter,  barneunderholdning, konkurranser, m.m. Inngangsprisene blir for øvrig som på Dølemo, gratis inngang til og med 13 år, kr. 150,-  fra 14 år og oppover. Helgepassene vil i år koste kr. 200,- mot kr. 250,- i fjor. Parkering vil være gratis for personbiler alle dager. 

Nytt og rimeligere tivoli
I år blir det Skandinavisk Tivolipark som kommer på besøk. Dette er et tivoli som satser noe mer på attraksjoner for mindre barn, og dermed vil også tivolibillettene bli noe rimeligere enn før. Tivoliet flytter til den nordlige enden av Brokelandsheia, på grusplassen der det til vanlig står en del busser parkert. På denne måten vil også dyrene i Den Lille Dyrehagen slippe å bli redde av både lys og lyd fra tivoliet. Spesielt vil nok kenguruene sette pris på dette.  

Satser på bedre vær
Etter å ha opplevd den varmeste og tørreste sommeren i nyere tid i 2018 ble det maksimal utur under Brokelandsheiadagene. Det var faktisk den eneste helgen med nedbør på flere måneder, og det bøttet ned store mengder regn det meste av helgen. Derfor er det nå lagt inn en bestilling på lett overskyet vær for helgen 30. august - 1. september. :-) 

Hold av helgen til årets folkefest på Brokelandsheia!

Flere saker

Siri Bjellerås har startet sin egen honningproduksjon på Ulltveit Gård i Gjerstad.

Lokal honning til salgs på Bankplassen Kaffe og Skroll

Evie Katrine Lønne i Gamlestaua i Egddalen. Foto: Privat.

Fikk 59000 til restaurering av Gamlestaua i Egddalen

Steinar Bergstøl Andersen. Foto: Vest-Agder fylkeskommune.

- Vi vil gjøre Agder mer attraktivt!

Kontorstolkonkurransen under Brokelandsheiadagene kan fort bli en lønnsom affære. Illustrasjonsfoto.

Kontorstolrace kan ta deg til Bali

Stea i Egddalen fremstår nå som en av bygdas fineste badeplasser, etter stor innsats fra ildsjeler i nabolaget.

Flotte badeforhold i øvrebygda

Det er ikke noe å si på utstikten i Enghola boligfelt. Foto: Ole A. Løite.

Selger de to første tomtene til halv pris

Moe Tyr var helt suveren på Jarlsberg i ettermiddag.

Moe Tyr uten konkurranse på Jarlsberg

Gjerstads deltakere traff på tre eliteløpere i Kristiansand fredag kveld. Foto: Ånon Ausland.

Fire gjersdølinger er klare for skifestival i Kr.sand lørdag