Daniel Cotanas Salvesen. Foto: Tore Myrberg / iRisør.no
Daniel Cotanas Salvesen. Foto: Tore Myrberg / iRisør.no

Daniel løp tre maratondistanser på ett døgn

Daniel Cotanas Salvesen, bosatt på Gryting i Gjerstad, er litt over middels glad i å løpe langt. Forrige helg løp han 127,5 kilometer i løpet av ett døgn

En sliten 49-åring kunne ved midnatt natt til søndag konstatere at han hadde løpt lengre enn det de fleste klarer på 24 timer. Likevel var han ikke helt fornøyd.

– Målet var å fullføre 100 miles, eller rundt 160 kilometer. Om ikke det gikk var neste mål å løpe tiden ut, det vil si i 24 timer. Så jeg hadde høyere forventninger enn 127,5 kilometer. Samtidig var uka før løpet preget av sjukdom og nattarbeid, og jeg jobbet samme dag som jeg ved midnatt kastet meg alene ut i mørket på Kjempesteinsmyra i to grader og vind. Så det var kanskje greit likevel, sier Salvesen til iRisør.no.

 

Droppet tips om øl
Egentlig skulle han løpe diskret i 24 timer uten noen oppmerksomhet rundt det hele. Men, det viste seg å bli umulig.

 

– Jeg hadde ikke tenkt det skulle være noen publisitet rundt dette, men det har jo tatt helt av. Samtidig håper jeg at dette kan være til inspirasjon for andre, og får folk ut av sofaen. Løping er noe alle kan gjøre, og det er rimelig.

 

Da iRisør.no var innom lørdag ettermiddag, tok Daniel en velfortjent pause og slo av noen ord. På spørsmål om hva som er den største utfordringen med et 24-timersløp, er svaret klart.

– Næringsinntaket er det viktigste på et slik langløp. Det at man får i seg mat og drikke jevnlig er veldig viktig. Samtidig blir man etter vært kvalm av alt man putter i kjeften. Det førte til en telefon til coach Sondre Amdahl, som er en av landets beste ultraløpere.

– Han ga meg tips om å prøve pizza og øl. Pizzaen gikk ned, men øl droppet jeg. Gnagsår er også en stor utfordring og når man er i kjelleren kan man få mange irrasjonelle idéer fordi man rett og slett ikke klarer å tenke klart.

Ikke tilfeldig
Nå er det ikke slik at Salvesen fant ut helt av seg selv at han plutselig skulle legge ut på en distanse tilsvarende flere maratonløp.

– Jeg meldte meg på Einar Hagemann eventer, hvor ett av mange kreative løp er nettopp et 24-timersløp. Dette som et virtuelt løp nettopp denne lørdagen.

Og dette er langt fra første gang han løper langt på tid.

– Denne utfordringen var første gang jeg løp et 24-timersløp på bane, men jeg har deltatt på et 100-milesløp som heter SMVE. Det står for Soria Moria til Verden Ende. Løpet starter på Voksenkollen i Oslo, går via Drammens skoger, Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord og til Verdens Ende på Tjøme.
 

Mange som heiet
En ting som varmet langt mer enn den kalde vinden i helgens løp på Kjempesteinsmyra, var alle som var innom og heiet fram Daniel Cotanas Salvesen under løpet.

– Folk har heiet, løpt med meg, spurt om jeg har trengt noe, muntret meg opp, tilrettelagt med at jeg etter hvert fikk lys, bærehjelp og de som tok meg i mot da jeg ankom mål. Uten dem hadde alt vært mye tøffere å gjennomføre.

Blant annet stilte et følge på rundt 15 personer fra Risørløperne, som jo er en gjeng han selv trenger sammen med jevnlig.

– De løp mange runder med meg. Jeg må også få takke målgangscrewer som var der de siste to – tre timene og oppmuntret meg, og ikke minst fruen som lar meg holde på med «galskapet mitt». Nå framover har jeg tre løp på «bucketlista». De er 17. mairathon, Ringerike sekstimer på Hønefoss og Oslofjorden rundt, avlsutter 49-åringen som vokste opp i Risør, men bor nå på Gryting i Gjerstad.

 

 

Tore Myrberg / iRisør.no

Flere saker

Boligbrann i Gjerstadveien, men ikke i Gjerstad kommune

Ferrari 812 GTS Spider Superfast - blir å se på Brokelandsheia 3.-5. september.

Ferrari 812 GTS Spider Superfast til Brokelandsheia 3.-5. september

Bandet Bergtatt kommer på besøk til årets Møllafestival. Foto: Facebook.

Bergtatt til Møllafestivalen

Vaksineringstakten i Gjerstad øker de nærmeste ukene. Illustrasjon: Depositphotos.com

Nå blir det fart på vaksineringen i Gjerstad!

Elisabeth Aarsæther. Foto: DSB

Ekstremvær og ekstremisme

Fra Møllafestivalen 2020. Foto: Møllafestivalen

Forberedelsene er i gang til årets Møllafestival

Gjerstad kommune informerer om vaksinasjonsplanen framover. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Oppdatert informasjon fra kommunen om vaksinering

Om litt over en uke åpner sommer-OL i Tokyo. Illustrasjon: Depositphotos.com

Her er aktuelle TV-tidspunkter under OL i Tokyo