Kveite med crisp Soave
Salte og pepre kveitefileten og gni fisken inn med pesto (oppskrift under) pakk bacon rundt fisken og stek i olje og smør til kjernetemperaturen når 46grader og la den hvile til den kommer mellom 48 – 50 grader.
Skrell asparges og kutt purren der den går over til mørk grønn i fargen – ha aspargesen over i kokende vann i ca 45-60 sekunder – sjokk avkjøl med kaldt vann og isbiter. Ha en liten spiseskje smør og litt frisk sitron og litt revet sitronskall i en stekepanne – når smøret er smeltet har du aspargesen over sammen med purren til de er lune igjen.
Jeg serverte denne med en kald rømmesaus av en halv boks rømme, en spiseskje dijonsennep, salt og pepper og litt sitron og hakket dill. Jeg serverer gjerne rødvin til hvit fisk men apargesen er vanskelig å matche rødvin til. Jeg gikk for en frisk og god Soave, men spør meg eller Kristin om alternativer på Vinmonopolet på Brokelandsheia 🙂
Pesto
Ta alle bladene fra en basilikum over i en blender eller lignende
Ha i 10-12 ristede pinjekjerner
Parmesan (revet)
1 fedd hvitløk
Litt frisk sitron
God olivenolje (Man må justere litt mengde, men til du oppnår riktig konsistens)
Miks det hele sammen og smak til med salt og pepper.