Fylkesmann Stein A. Ytterdahl og TV-aksjonens fylkesaksjonsleder Anita Mørland Foto: Ole Wilhelm Svensen, Seniorrådgiver – kommunikasjon
Fylkesmann Stein A. Ytterdahl og TV-aksjonens fylkesaksjonsleder Anita Mørland Foto: Ole Wilhelm Svensen, Seniorrådgiver – kommunikasjon

Årets TV-aksjonsledere i Agder er i gang

​TV-aksjonen 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Fylkesmann Stein A. Ytterdahl og TV-aksjonens fylkesaksjonsleder Anita Mørland vil lede arbeidet med den årlige dugnaden i Agder

- Den situasjonen vi opplever viser oss at vi er en menneskehet. Vi blir påminnet om at vi har en klode, en felles atmosfære og ett hav. Vi på Agder deltar på smittevern dugnaden på en utmerket måte. Til høsten kommer den årlige TV-aksjonen, og vi deltar også på en utmerket måte i den dugnaden, som i år har en så aktuell sak som å bekjempe plast i vårt felles hav, sier fylkesmann Stein A. Ytterdahl.

– Hele åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Gjennom årets TV-aksjon skal vi ta plasten ved rota. Dette er en livsviktig dugnad der vi alle kan bidra til å redusere plastforsøpling og redde verdenshavene forteller fylkesmann Ytterdahl videre.

 

En tredjedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket WWFs tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand. Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal TV-aksjonen redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig. Årets aksjon har fått navnet: Et hav av muligheter

 

– Det er rørende å se hvordan hele Norges befolkning samles for en viktig sak én søndag i oktober. Kongefamilien, statsministeren, næringsliv, organisasjoner, trossamfunn og lokalsamfunn bidrar alle hver på sin måte i den store dugnaden. Det er dette som gjør TV-aksjonen så unik, sier TV-aksjonens fylkesaksjonsleder i Agder Anita Mørland som gleder seg til dette viktige arbeidet sammen med fantastiske frivillige, støttespillere og høsten bøssebærere.

 

Fakta om TV-aksjonen NRK:
TV-aksjonen har blitt arrangert én søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober. TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon, og har totalt samlet inn mer enn ni milliarder kroner siden oppstarten for 45 år siden. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere 2,3 millioner hjem i Norge. Mange millioner mennesker har fått et bedre liv takket være innsatsen til Norges befolkning i TV-aksjonen.

 

Fakta om TV-aksjonen WWF:
TV-aksjonen går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Årets TV-aksjon skal etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal TV-aksjonen redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig. En tredjedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. TV-aksjonsmidlene er øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Flere saker

Presteveien til og fra Vegårshei, blir stengt i perioder pga. veiarbeid. Kart: Gjerstad kommune.

Presteveien blir stengt i perioder

Steinar Pedersen (H) og Tone Strat (KrF) var ikke helt på bølgelengde i torsdagens debatt om Gjerstad kirkelig fellesråd.

Temperaturen steg et par hakk i torsdagens kommunestyremøte

Fra et tidligere E18-møte på Brokelandsheia. Arkivfoto.

Nye Veier avlyser folkemøte om E18

Kommunestyret i Gjerstad. Arkivbilde.

Får spørsmål om støtte til idrettstalenter i kveldens møte

Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Nye områder i Gjerstad utvikles for fibertilkobling

Ordfører Inger Løite

En liten rapport fra ordførerkontoret

Magnus Sørbø er blant landets beste juniorer på sykkel. Arkivbilde.

Magnus Sørbø på pallen i Norgescupen

VMK Diana ble nr. 2 i stormløpet på Bjerke lørdag ettermiddag. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

VMK Diana travet inn 250 000 kroner!