Grethe B. Hansen hos Apotek 1 på Brokelandsheia hjelper kunder med vaksinering.
Grethe B. Hansen hos Apotek 1 på Brokelandsheia hjelper kunder med vaksinering.

Apotek1 tilbyr vaksinering

Apotek 1 Brokelandsheia er ett av 150 Apotek 1 i Norge som tilbyr vaksinering. 

Du kan enkelt bestille resept på nett, telefon eller hos fastlegen, og deretter stikke innom apoteket for å få satt vaksinen – ring oss på forhånd så gjør vi vaksinen klar til du kommer, sier Apotek 1 Brokelandsheia til iGjerstad.no.

Altfor få vaksinerer seg mot influensa
Influensavaksine er en av vaksinene Apotek 1 Brokelandsheia tilbyr. Grethe B Hansen er svært glad for at de kan bidra til at flere, spesielt personer som er ekstra utsatt for å bli alvorlige syke av influensa, får satt vaksinen sin:

 

– Ja, dette er vi veldig glad for å få være med på. Vi vet at selv om veldig mange personer i Norge, spesielt eldre over 65 år, gravide og personer med kroniske sykdommer, burde ta influensavaksine, er det kun en brøkdel som faktisk gjør det. Vi håper at vi kan bidra til at flere vaksinerer seg, slik at færre blir smittet og blir syke av influensa.

 

Hepatitt A og flått
En rekke reisevaksiner tilbys også, og er viktige for å forebygge mot smittsomme sykdommer på reise, som f.eks. hepatitt A som lett smitter via dårlig mat eller urent vann. Dessuten bør personer som skal reise til områder i Norge hvor det er mye skogflått vurdere vaksine mot skogflåttencefalitt (TBE). Grethe B Hansen utdyper:

- «Alle» har hørt om flåttsykdommen Borreliose, mens færre kjenner til flåttsykdommen TBE. Mens Borelliose kan behandles, finnes det ingen behandling mot TBE. Men den kan heldigvis forebygges ved vaksine.

 

Frisk opp gamle vaksiner
I tillegg til typiske reisesykdommer, er det også er viktig å fylle på gamle vaksiner som man har tatt tidligere i livet.

 

- Kombinasjonsvaksinen mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio som vi tar i 16-årsalderen holder faktisk bare i 10 år, sier Grethe B Hansen, og anbefaler at alle voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år

 

Sett vaksine i tide
- Vær ute i god tid, sier Grethe, og ønsker lokale kunder velkommen til Apotek 1 Brokelandsheia. Det er nemlig ikke nok at man får satt de reisevaksinene man trenger, de må også settes i tide for å virke. - Hvis du planlegger å reise i vinter, er det lurt å allerede nå sjekke på Folkehelseinstituttets nettsider om du trenger noen vaksiner eller ikke.

 

FAKTA om APOTEK 1 SIN VAKSINETJENESTE:

  • Vaksinetjenesten utføres i samarbeid med legeaktørene Eyr, Dr.Dropin, Legevisitt, KRY, Nettlegevakt og Helsetelefonen. Du kan også bestille resept hos fastlegen.
  • Du kan komme i hele åpningstiden uten å ha bestilt time på forhånd (senest 30 min før stenging). Ring oss gjerne på forhånd så du er sikker på at vaksinatøren er på jobb.
  • Alle vaksinatørene hos Apotek 1 er kvalifisert helsepersonell.
  • Apotek 1 setter vaksiner mot influensa og vaksine mot lungebetennelse
  • Apotek 1 setter vaksiner mot mange ulike reisesykdommer: difteri, hepatitt A, hepatitt B, japansk encefalitt, kikhoste, polio, smittsom hjernehinnebetennelse (meningokokk A+C+W+Y), rabies, skogflåttencefalitt, stivkrampe (tetanus) og tyfoidfeber.
  • Apotek 1 setter vaksiner mot HPV.
  • Kunden betaler i apoteket for vaksinen og for å få den satt. Pris for legetjenesten kommer i tillegg og betales før kunden kommer på apoteket.

Flere saker

Ånon Flåta i sesongåpningen på Sjusjøen i helga. Foto: GIL

Ånon fikk prøve seg mot verdens beste på Sjusjøen

Kommunestyret skal torsdag vedta skolerutene for Abel skole fram til og med våren 2022.

Her er forslaget til skoleruter for de neste to årene

Varaordfører Steinar Pedersen foreslås som ny leder av næringsutvalget i kommunen.

Disse foreslås valgt til ulike råd, nemnder og utvalg.

Kommunestyret i Gjerstad skal torsdag avgjøre om man skal si ja eller nei til 10 nye flyktninger i 2020. Illustrasjonsbilde.

Gjerstad anmodes om å ta imot 10 nye flyktninger i 2020

Her er årets Movembergjeng: F.v. Marit Presthagen, Preben Kobro, Anne Grethe Haugholt, Kim André Larsen, Cassandra Andreassen, Tor Arne Brendalsmo, Sigrid Veronica Ludvigsen, Olav Magne Brekka, Ann Lisbeth Bråten Røed, Knut Magnar Nilsen, Tone Åkre Dalen, Per Tellefsdal Sunde.

I god rute til Movemberkonserten på lørdag

Alle barn i Gjerstad inviteres med på gratis juleverksted 1. desember.

Kiwanis Club Gjerstad inviterer til juleverksted

Vassendgutane til Gjerstad LIVE 2020

Vassendgutane til Gjerstad LIVE 2020

Kåre Dalane har skrevet en artikkel om Gunhild Morka i årets "Før i tida".

"Før i tida" lanseres 17. november