Jeg elsker leverpostei – grov og hjemmelaget er selvfølgelig aller best. Jeg har valgt å bruke både okse og svinelever, men det er helt greit med kun svinelever. Siden jeg har gått til innkjøp av kjøkkenmaskin har jeg fått leverposteien grov fordi jeg brukte kjøttkverna. Lager du den i en blender el. får du en finere postei.
Du trenger:
- 300g Svinelever ( Jeg har bestilt lever fra Jens Eide på Matkroken i Risør, snakk med Tore på spar om han kan bestille)
- 200g okselever
- 10-12 ansjos
- 3 gule løk
- 120g Spekk
————————————- Dette kjøres igjennom kverna
- 3 dl Hvetemel
- 5 Egg
- 3dl Fløte
- 1dl Smeltet smør
- 1 liten klunk (3ss) portvin og en klunk cognac (Dette kan droppes, men det gjør det lille ekstra)
- 1ts sukker
- 1ts pepper
- 2ts salt
- 1ts malt nellik
- 1ts malt ingefær
———————–bland alle ingrediensene sammen godt – gjerne i kjøkkenmaskinen
Stek i vannbad i ovnen på 220 grader til du når en kjernetemperatur på 70-75g (ca 1,5timer)
Kjøl ned i romtemperatur før du evt fryser ned mindre biter i folie.
Tips! Geniale førjulsgaver eller som vertskapsgave når du er bedt i selskap 🙂