Meny har i disse dager lansert reinsdyrkjøtt i butikkene til en overkommelig pris. Jeg valgte en ytrefilet på ca 350 gram.
Kjøttet:
Salt, pepper og litt knuste einebær drysses over filetstykket før det stekes på høy varme i en grillpanne (evt. jernpanne) til alle sidene har fått en fin stekeskorpe.
Lag til et stykke aluminiumsfolie – skjær et par skiver smør med ostehøvel og legg det i midten av foliestykket, dryss med salt, pepper, knuste einebær og timian (el.) – legg kjøttstykket på toppen og brett folien sammen så kjøttet får hvile i ca 10 – 12 minutter.
Puréen:
Kok 6-8 stk sjalottløk møre i fløte – bland med stavmikser
Sausen:
Stek en hel gul løk (finhakket) i en kjele med litt smør til løken er gyllen, ha i 2 kopper rødvin og redusér til ca halve mengden – ha så i 2 dl god viltkraft, 2 laubærblad, 10 hele pepperkorn, en kvist rosmarin og timian – hell kraften fra aluminiumsfolien med kjøttet over i sausen. Sil sausen gjennom en fin sil. Smak til med soya for å få mer salt (skjelden nødvendig).
Rosenkålen:
Plukk av alle bladene på rosenkålen – kok opp saltet vann og ha i rosenkålbladene i ca 25 sekunder, hell av vannet og avkjøl rosenkålen raskt i kaldt vann – legg over bladene på et klede og klapp de tørre. Sprøstek bacon i biter i en stekepanne – ha i rosenkålen og rør om krydre med ferskkvernet sort pepper.
Nytes med en Côte-du-Rhône eller annen tanninrik fransk rødvin. Spør Kristin på Brokelandsheia for gode alternativer.
Ha en strålende helg 🙂