Steinar Pedersen er ordførerkandidat for Høyre i Gjerstad
Steinar Pedersen er ordførerkandidat for Høyre i Gjerstad

- Høyre vil bidra til en god og verdig alderdom

-  Eldre trenger ikke være ensomme i Gjerstad.
// Steinar Pedersen, ordførerkandidat Gjerstad Høyre

Ifølge statistikken skal det i Gjerstad om 20 år være mer enn dobbelt så mange innbyggere over 80 år enn vi har i dag. Gjerstad Høyre mener derfor at det er på tide å legge en plan for dette allerede nå slik at vi er godt forberedt. Derfor ønsker vi å  bygge inntil 40 nye seniorleiligheter i et fellesskap. Vi tenker ikke tradisjonelle omsorgsboliger, men mindre leiligheter under felles tak og med fellesrom.

 

For at det ikke skal være et behov for store leiligheter ser vi for oss en del fellesløsninger, som f.eks. gjesterom for de som får besøk av overnattingsgjester. Vi trenger også noen rom til fellesaktiviteter. Leilighetene må selvsagt være tilrettelagt slik at beboerne kan bo lengst mulig hjemme, og være utstyrt med det siste av teknologiske hjelpemidler. Alle skal føle seg trygge på å få nødvendig hjelp når det trengs.

 

Vi ser for oss å innføre en lignende modell som for tiden utprøves i nærheten av Bergen, der det legges det opp til en rekke aktivitetstilbud og flere møteplasser. Man kan også samles til felles middag om man ønsker sosialt samvær med andre. Her skal ikke noen behøve å føle seg ensomme og kan i tillegg holde seg i aktivitet.

 

Ny forskning viser at det kun er 10% av demenstilfeller er genetisk belastet. Resten skyldes livsstil og andre ytre påvirkninger. En av de store årsakene til raskere utvikling til demens er ensomhet.
 

Etter nevnte modell i Bergen bidrar de eldre selv etter eget ønske og kapasitet, til å sette i gang aktiviteter og ta del i den daglige driften av senteret. Noen lager turgrupper, starter med bridgekvelder, eller får anledning til å drive frem sin egen grønnsakshage. Gjerstad Høyre vil at også våre innbyggere skal få slike muligheter!

 

Siden vi i Høyre alltid har en plan for hvordan ting skal gjennomføres og finansieres så har vi selvsagt også en plan for dette. Vi skal klare å få dette til uten at det skal belaste den daglige driften av kommunen.

 

Ønsker du at eldre i bygda vår i størst mulig grad skal få en meningsfull, trygg og trivelig alderdom?  Da håper jeg du stemmer Høyre ved årets kommunevalg i Gjerstad!

 

 

Steinar Pedersen

Ordførerkandidat for Gjerstad Høyre

Flere saker

Laurdagstankar frå ein gjerstubar

Laurdagstankar frå ein gjerstubar

- Stoppmønsteret på Sørlandsbanen må bevares

Hannah Lunden og ordfører Inger Løite var med på diskusjonen sammen med helseminister Bent Høie i kveldens utgave av "Debatten". Skjermdump: NRK

BPA-ordningen praktiseres ulikt over hele landet

Hannah og Harald Lunden fra tidligere innslag i «God Morgen Norge» Skjermdump: TV2

Hannah i «Debatten» på NRK i kveld

Slukket branntilløp i Gjerstad

Hallvard Flatland kommer til Brokelandsheiadagene søndag 30. august.

Casino Show med Hallvard Flatland på Brokelandsheia

The Other Band tar turen fra Vegårshei til Gjerstad 6. mars. Foto: Facebook.

The Other Band på Bankplassen

Lars De Bartolo viste gode takter under søndagens stafett i junior-NM på Dombås. Arkivfoto.

4.plass til Lars De Bartolo i junior-NM