Du trenger:
- Ytrefilèt av svin
- Fersk champignon
- Gode poteter
- Spinat
- Asparges
- Juanita tomat (eller lignende)
- Salt
- God olivenolje
- Basilikum ( kan sløyfes )
Sett svinet inn med god olje, salt og pepper – stekes i pannen til alle sidene er brunet – også i ovnen på 200grader til kjernetemperaturen er 63 grader.
Smelt litt smør i en dyp kjele med ca 1dl vann og en knivsegg salt, rens ett fedd hvitløk og stikk gaffelen i -sett ned temperaturen på kjelen og ha i en stor pose spinat. Rør spinaten rundt med hvitløksgaffelen til spinaten er «slapp» og mørkegrønn – kjøl ned på et bakepapir og kjør i blender sammen med litt sitron, salt, 4-5 basilikumblader og litt olje.
Salt og pepre poteter i skiver og stek i ovnen på 220 grader sammen med kjøttfond til de er møre.
Ha salt i en ildfast form – legg tomatene oppå saltet og bak i ovnen i 4 minutter i samme ovn som potetene.
Kok opp vann og salt og kok asparges i 2 minutter før de sjokkavkjøles.
Saustips : Deglaser pannen du har stekt kjøttet i med en klunk cognac, tilsett soya, pepper og fløte – kok ned til ønsket konsistens.
Drikke:
Eplejuice som alkoholfritt alternativ
En Pinot Noir fra New Zealand som rødt alternativ
En frisk Soave (Italia) som hvitt alternativ
Eller
En lys lager som alternativt øl
Husk å Hashtagge – #matigjerstad