Du trenger:
- En bunt økologiske gulrøtter
- 1 hel løk
- 1 hel økologisk appelsin (skallet skal rives)
- Suppebuljong eller hønsekraft
- 1 Rød chili
- 1 fedd hvitløk
- 1ts revet ingefær
———————————–
- Bacon
- Fløte
- Grovt brød (gjerne rug)
Skrell og grovhakk alle de øverste ingrediensene – saften og skallet fra appelsinen kan du ha i en liten mugge (om du får lite saft kan det tilsettes en klunk god appelsinjuice med fruktkjøtt, uten tilsatt sukker). Ha alle grønnsakene i en varm kjele med et par cl god olje – grønnsakene skal ikke brunes eller få farge, de skal bli blanke og mykne litt, dette er for å få ut mest smak. Hell appelsinsaften med skallet over grønnsakene – ha buljongen eller kraften klar – hell over kraften til det akkurat dekker grønnsakene – dette skal stå å pute under lokk til gulrøttene er hellt myke.
Bruk en blender eller stavmikser for å få en jevn suppe (jeg bruker å kjøre blandingen gjennom en sil etterpå, men det er ikke nødvendig). Smak til med fersk malt hvitt pepper og salt.
Mens suppen koker kan du ta et stekebrett med bakepapir og sprøsteke bacon i ovnen på 220 grader varmluft – når baconet har fått en mørk farge kan du legge det på et kjøkkenpapir for at fettet skal renne av og baconet bli sprøtt. Behold baconfettet fra bakepapiret – kutt grovt (gjerne daggammelt) brød i terninger, salt og pepre, vend i baconfettet på bakepapiret og sprøstek i ovnen.
Fløten ristes til den får en litt tykkere konsistens og helles i en tynn stråle over den serveringsklare suppen.
Bon appètit!
Husk #matigjerstad og følg med på igjerstad.no
Kos dere på Brokelandsheiadagene 🙂