Varaordfører John Geir Smeland og de andre fem fra AP sa ja, ordfører Kirsten Helen Myren (Sp) og resten av kommunestyret på Vegårshei sa nei til invitasjon fra Risør og Gjerstad om 3K.
Varaordfører John Geir Smeland og de andre fem fra AP sa ja, ordfører Kirsten Helen Myren (Sp) og resten av kommunestyret på Vegårshei sa nei til invitasjon fra Risør og Gjerstad om 3K.

Vegårshei vil fortsatt være alene - sa NEI til 3K i kveld

Vegårshei kommunestyre behandlet i kveld invitasjonen fra Risør og Gjerstad om å gå i dialog om en felles 3K-kommune. Invitasjonen ble avvist med 16 mot 5 stemmer.

Selv etter at det fremtidige inntektssystemet er klart, der Vegårshei får over 5 millioner i tapte inntekter pr. år, insisterer ordfører Kirsten Helen Myren (bildet) og 14 andre i kommunestyret at Vegårshei vil bedre tjent med å stå alene. Arbeiderpartiets 6 representanter var de eneste som stemte for. Med dette synes også 3K med Vegårshei til å være et dødfødt prosjekt.

Gjerstad + Risør = Sant ?
Likevel er ikke saken like død som det kan se ut som. Etter vedtaket på Vegårshei vil vil det sannsynligvis dukke opp spørsmålet om Gjerstad og Risør sammen ønsker å etablere en felles kommune uten andre deltakere.

Tidligere har Gjerstad kommunestyre vedtatt at det må være minst med 3 kommuner på dansen for å velge en sammenslutning. Etter tirsdagens folkemøte, der det tydelig ble klart at å være alene er det minst ønskelige alternativet, kan strategien fort bli at om man går sammen med Risør, så er i alle fall 1. trinn i sammenslåingskabalen klar. Da får Tvedestrand valget mellom å gå sammen med Gjerstad og Risør,  gå alene sammen med Arendal, eller bestemme seg for å stå alene de også.

Vegårshei får anledning til å tenke seg om så lenge de ønsker, og evt. komme med når de føler for det. Problemet de må vurdere er om det da er både økonomisk og på annen måte forsvarlig å stå alene når andre rundt seg slår seg sammen.

Kan Vegårshei tvinges med i 3K?
I ytterste konsekvens kan kommunen bli tvangssammenslått med Risør og Gjerstad uansett om de vil eller ei. Regjeringen har nemlig åpnet for tvang der en kommune sier nei der et flertall andre kommuner sier ja. 

Siste ord er garantert ikke sagt i denne saken, verken fra kommunalt eller statlig hold.

Flere saker

Per Vetle Kals kunne fredag styre sin søsters hest til en fin 2. plass på Jarlsberg Travbane. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

V.M.K. Diana debuterte med 2.plass på Jarlsberg Travbane

Kommunehuset i Gjerstad. Arkivfoto.

Svake resultater for Gjerstad i årets kommunebarometer

Arcturus fra en tidligere konsert i Chile. Foto: Facebook.

Arcturus til Møllafestivalen 14. og 15. august

Bankbygget på Brokelandsheia skal skrapes og males i neste uke.

Gjerstad idrettslag skal male bankbygget i sommer

10. oktober blir det Rosa sløyfe-løp på Brokelandsheia. Foto: Kreftforeningen.

Forbereder Rosa sløyfe-løp på Brokelandsheia

Tidligere ordfører på Vegårshei, Maya Twedt Berli, ønsker ny runde om kommunesammenslåing i østregionen.

Ønsker ny debatt om kommunestruktur i Østre Agder

Olaf Moen og Lars Løkketangen spiller i Melåslia 23. juli.

Inviterer til intimkonsert på Husmannsplassen i Melåslia

Nå åpnes det snart for utsendelse av brev og pakker hos Circle K Brokelandsheia. Arkivfoto

Circle K Brokelandsheia inngår avtale med HeltHjem.no