Movember-gjengen deltok med to sanger i ettermiddagens åpningsshow
Movember-gjengen deltok med to sanger i ettermiddagens åpningsshow

Torbjørnshall er åpnet!

Rundt 400 mennesker hadde tatt turen til Torbjørnshall i forbindelse med åpningen lørdag ettermiddag.


Ordfører Inger Løite holdt åpningstale for Torbjørnshall

Publikum fikk se hvordan den nye hallen vil se ut som fullrigget konsertarena. Tilbakemeldingene etter ettermiddagens åpning var udelt positive på hvor flott hallen har blitt, og mange reiste nok hjem med tanke om hvor mange ulike ting den nye hallen kan brukes til, også utenom idrettsarrangementer og trening. Noen måtte faktisk også klype seg litt i armen og spørre seg selv om de fortsatt var i Gjerstad. 

Selve åpningsprogrammet ble en fin opplevelse for publikum. Etter at ordfører Inger Løite, med ei litt for "skjemt" saks, til slutt fikk klippet over båndet og erklært hallen for åpnet, gikk det slag i slag med forskjellige underholdningsinnslag fra den store scenen. Banksjef i Østre Agder Sparebank, Nina Holte, fikk også anledning til å gratulere kommunen med dagen, og overrekke en plakett. Dette som et synlig bevis på milliongaven banken har bidratt med for at hallen har fått et lyd, lys, og sceneanlegg som få andre i regionen kan matche. 
 

Gjerstad Storband fikk æren av åpne den kulturelle delen i Torbjørnshall. Bandet er som alltid en nytelse å høre på, og passer utmerket til slike store anledninger. Sofie Sunde og Torbjørn Urfjell bidro med flott sang på hvert sitt sangnummer. 
 

Et av ettermiddagens høydepunkter ble nok Jens-Jacob Aasbøs tilbakeblikk på hvordan man klarte seg med kulturhus av en litt annen forfatning enn Torbjørnshall. Egdehall, som var bygdas kulturhus i tiden fram til åttiårene var likevel utrolig viktig for bygdas ungdom. Her ble det for mange den aller første kontakten med det andre kjønn, og de unge tilegnet seg nyttig lærdom i såvel dans som i kurtise. Egdehall var også stedet der flere par fant det for godt å avslutte forholdet, og i følge Aasbø var det haugevis med forlovelsesringer spredt i terrenget rundt Egdehall etter sjalusidramaer i forbindelse med ulike festlige anledninger. Folk lo til tider så godt at de holdt på å vippe av stolene. 
 

En revygruppe som har planer om å lage ny Gjerstadrevy i 2020 bidro med en film der publikum ble tatt med på ulike fornøyelige opplevelser fra Brokelandsheia helt opp i tretopphyttene i øvrebygda. Det ligger an til at revyen neste år kan bli både frisk og "galen" i god Gjerstadrevyånd.  Se ettermiddagens film HER

 

I slutten av november i år planlegges det ny Movemberkonsert. Fire av solistene fra to år tilbake fremførte to flotte sangnummer fra scenen, før brødrene Ausland overtok showet. Spesielt  siden det er Torbjørn Ausland som hallen er oppkalt etter var det både rørende og vittig med noen tilbakeblikk fra tidligere tider. Torbjørns barnebarn, med samme navn, introduserte ettermiddagens siste programpost. I filmsnuttene som de tre brødrene Jarle, Geir og Ånon Ausland stod bak, ble det et godt spenn fra deres far Torbjørns utrettelige kamp om å få en idrettshall i bygda, til galskap i en lokal spesialutgave av "Filmavisen".

Leder i Gjerstad idrettslag, Gunnar Fløystad, fikk også anledning til å gratulere bygdefolket med den nye hallen.
 

Torbjørn Urfjell bandt forestillingen sammen på en utmerket måte, og viste med tydelighet sin erfaring fra lignende oppgaver. Fagfolk ER fagfolk.  

 

Etter halvannen times underholdning, med åpningskaker fra Lyngrillen og Gjerstadbakeren i magen, kunne bygdefolket gå hjem hver til sitt, sannsynligvis med en god følelse for at den nye hallen vil være til glede og nytte for mange gjersdølinger i årene som kommer.

Gratulerer med hallen, alle gjersdølinger! 

 

Flere saker

Det reises nye bygg på Solem skytebane i disse dager. Foto: Gjerstad JFF.

Nye bygg reiser seg på Solem skytebane

Moe Odin er nyvalgt medlem i travsportens Hall Of Fame

Moe Odin innlemmet i travsportens Hall Of Fame!

Ordfører Inger Løite

Vil tilby kommunal koronastøtte til lokale bedrifter

Varaordfører Steinar Pedersen.

Foreslo to nye tiltak i kommunestyremøtet

8 idrettsstipender til unge talenter i Agder

 Nils Harald Reiersen i Den Lille Dyrehage.

- Tusen takk i en krevende tid!

Gratis studietilbud hos Universitetet i Agder

Gapahuken ved Sigderdammen. Foto: Gjerstad JFF

Gjerstad JFF med nye lavterskeltilbud til familier