Steinar Pedersen er Høyres ordførerkandidat ved årets kommunevalg i Gjerstad.
Steinar Pedersen er Høyres ordførerkandidat ved årets kommunevalg i Gjerstad.

- Gjerstad trenger flere arbeidsplasser!

Ordførerkandidat for Høyre i Gjerstad, Steinar Pedersen ønsker å stimulere til knoppskyting og videreutvikling av lokale bedrifter i bygda.

Derfor inviterer han og Høyre til næringslivsmøte på Lyngrillen torsdag 9. mai. 
 

- Vi er i full gang med å utarbeide vårt valgprogram foran kommunevalget, og vi ønsker i den forbindelse en tettere dialog med det lokale næringslivet. Ulike bedrifter har ulike behov. Dette ønsker vi nå å kartlegge for å kunne tilpasse oss bedriftenes ønsker, og jeg håper så mange som mulig av bygdas næringsdrivende derfor tar turen til Lyngrillen denne kvelden, sier Steinar Pedersen til iGjerstad.no
 

Ny næringsforening?
- Et mål med dette initiativet er at det skal bli starten på en egen næringsforening i Gjerstad. En slik forening vil kunne bidra til at både små og store bedrifter i større grad kan dra nytte av den brede kompetansen som finnes lokalt. Jeg ser heller ikke bort fra at en bedre kontakt mellom de næringsdrivende vil føre til at man får et lite "kick" for å utvikle sin egen bedrift videre, kanskje også sammen med andre. Og de ulike bedriftene kan sikkert også kjøpe og selge mer av hverandre enn de gjør i dag, sier Pedersen. 

Investorforum?
Blant bygdas mange næringsdrivende er det ganske sikkert flere kloke hoder med gode ideer som de ønsker å få satt ut i livet. Samtidig er det også noen som har kapital til å satse på ulike prosjekter. Om disse ressursene slås sammen vil det ideene la seg realisere, og føre til etablering av flere nye arbeidsplasser.

Det er i mange tilfeller enklere å videreutvikle eksisterende bedrifter enn å starte nytt. Derfor vil vi denne kvelden bl.a. sette et fokus på omstrukturering og hva som skal til for å tilpasse seg dagens marked. Ikke minst bør dette være aktuelt for aktører i primærnæringene. Hvorfor skulle ikke en gårdsbutikk i Gjerstad med kvalitetsprodukter kunne lykkes like godt som andre steder i landet, spør Pedersen.

Hårete mål
- I Gjerstad Høyre vil vi konkretisere et mål om å etablere minst 25 nye arbeidsplasser hvert år i neste kommunestyreperiode. Dette vil igjen bidra til å øke interessen for å flytte til bygda vår. Vi er nødt til å kunne tilby folk arbeid om vi skal klare å øke folketallet i kommunen, sier Pedersen.

Inviterer foredragsholdere
For å få litt faglig påfyll og inspirasjon er Helge Dalen, Åse M. Trydal ,næringssjef i kommunen, Ole Andreas Sandberg og Østre Agder sparebank invitert til å holde korte foredrag denne kvelden. Helge Dalen vil informere om metoder for omstrukturering og videreutvikling, Åse M. Trydal vil fortelle om deres suksesshistorie med trehyttene i øvrebygda, og næringssjefen om hva kommunen kan bistå med for både nye og eksisterende bedrifter som ønsker å utvikle seg videre. Østre Agder sparebank vil fortelle litt om sin rolle mot næringslivskunder.

En kveld for hele bygda
- Jeg har registrert at noen synes kommunen satser for mye på Brokelandsheia og for lite i andre deler av bygda. Vi ønsker denne kvelden å vise at beliggenhet ikke alltid er like viktig, og at det er godt mulig å drive næring i alle deler av kommunen. Med dagens teknologiske muligheter er markedet lett tilgjengelig, selv om man ikke er etablert langs E18. Faktisk kan det i flere tilfeller være enklere å drive lønnsomt utenfor pressområder. Internett gjør det samtidig mulig å drive god forretning til alle døgnets tider,

Møtet 9.mai er åpent for alle, og jeg er både spent og forhåpningsfull til at dette skal bli en nyttig kveld og et godt tiltak for bygdas utvikling videre, avslutter Steinar Pedersen.

Flere saker

Det reises nye bygg på Solem skytebane i disse dager. Foto: Gjerstad JFF.

Nye bygg reiser seg på Solem skytebane

Moe Odin er nyvalgt medlem i travsportens Hall Of Fame

Moe Odin innlemmet i travsportens Hall Of Fame!

Ordfører Inger Løite

Vil tilby kommunal koronastøtte til lokale bedrifter

Varaordfører Steinar Pedersen.

Foreslo to nye tiltak i kommunestyremøtet

8 idrettsstipender til unge talenter i Agder

 Nils Harald Reiersen i Den Lille Dyrehage.

- Tusen takk i en krevende tid!

Gratis studietilbud hos Universitetet i Agder

Gapahuken ved Sigderdammen. Foto: Gjerstad JFF

Gjerstad JFF med nye lavterskeltilbud til familier