Bård Nylund oppfordrer gjersdølinger til å stemme på Inger Løite og Arbeiderpartiet ved årets kommunevalg i Gjerstad. Arkivfoto.
Bård Nylund oppfordrer gjersdølinger til å stemme på Inger Løite og Arbeiderpartiet ved årets kommunevalg i Gjerstad. Arkivfoto.

- Fortsett med Inger!

- Gjerstad er heldige som har en ordfører som nyter respekt i egen kommune, i hele regionen, i landsdelen og over hele landet. 
// Bård Nylund

Da hun ble ordfører for fire år siden, tenkte jeg: «Inger Løite vil gå inn i historien som en av kommunens største ordførere». Allerede etter en periode tror jeg det er mange som er enige med meg i det.

 

Gjerstad er heldige som har en ordfører som nyter respekt i egen kommune, i hele regionen, i landsdelen og over hele landet. Det er ikke så rart at det er slik, for hun er på ordentlig. Inger er ingen politiker som bruker tida si på spill. Hun tar åpenbart mål av seg til å være en anstendig representant for de som har valgt henne, og for alle i hele bygda. Inger gjør ikke forskjell på folk. Hun involverer seg for den enkelte innbygger, for de som driver næringsvirksomhet i kommunen, for de store samfunnsendringene og for kommunens ansatte.

 

Det er ikke så rart at hun har denne kapasiteten. For jeg er ganske sikker på at hun liker å være ordfører. Etter et langt liv i politikken, med erfaring fra Stortinget og Fylkestinget, så tror jeg hun «kom hjem» da hun for fire år siden overtok ordførerkjedet. Det er nesten så jeg synes hun har vært det alltid. Hun innehar de egenskapene som er så viktig ved det å være den fremste folkevalgte. Hun snakker med og interesserer seg for alle, med et særlig engasjement og en ekstra omtanke for de som trenger det mest. Hun har et godt humør (og et eksplosivt temperament for de av oss som kjenner henne godt). En utholdenhet i politiske prosesser – noe vi alle så og som kommunen vil nyte godt av når det gjelder valg av trasé for ny E18. Men også en utålmodighet for å få ting gjort. En ettertenksomhet og forsiktig tilnærming til nye, kompliserte saker, men med fullt trøkk når hun har sett det store bildet. Hun leder kommunestyremøtene på en inkluderende måte som skaper et voksent og redelig politisk klima som er viktig i en liten kommune som Gjerstad. Hun skaper flertall og bidrar ikke til polarisering. Hun besøker alle som driver næringsvirksomhet i kommunen for å se om det er noe kommunen kan bistå med. Hun snakker med fortvilte pårørende på telefonen. Hun er kollegaen til de som jobber i kommunen – ikke bare den øverste lederen.

 

Hun gjør ikke dette fordi noen har sagt til henne at det er slik en ordfører skal gjøre det. Hun gjør det fordi det er slik hun er.

 

Når hun i tillegg vasker huset sitt sjøl, spar i hagen for å koble av og innimellom kjenner på om hun virkelig er god nok til å gjøre den jobben hun er valgt til, så håper jeg folk gir henne tillit til å være vår fremste representant i de neste fire årene. Hun kommer ikke til å skjemme oss ut.

 

Bård Nylund.

 

Flere saker

Håvard S. Winterkjær ble beste gjersdøling i NM med en flott 9.plass på sprinten. Foto: GIL

Håvard best av våre under NM i rulleskiskyting

Ordfører Inger Løite stod for den offisielle åpnngen av Torbjørnshall lørdag ettermiddag.

Ordførerens åpningstale

Jens-Jacob Aasbø trollbandt publikum under åpningen av Torbjørnshall lørdag ettermiddag.

Hør Jens-Jacobs kåseri fra Torbjørnshall

Movember-gjengen deltok med to sanger i ettermiddagens åpningsshow

Torbjørnshall er åpnet!

Sørlandet Rekruttering er etablert i nye kontorer på Brokelandsheia.

Nytt firma etablert på Brokelandsheia

Ingebrigt Sørbø (67) er nybakt verdensmester i hopp.

Ordføreren overrakte blomster til verdensmesteren

Det blir besøk på motormuseumet på Moe i løpet av turen. Foto: Astrid Haukenes Bråten.

Søndag: Fellestur på roteveien langs østsiden av Gjerstadvannet

Mot Ormfjell. Foto: Anne Gunn Østerholt.

Onsdag: Tur til Ormfjell i Nissedal