Bandak Risør er bestemt nedlagt, og dette medfører store konsekvenser for mange lokale ansatte i distriktet
Bandak Risør er bestemt nedlagt, og dette medfører store konsekvenser for mange lokale ansatte i distriktet

Bandak Risør legges ned - 15 gjersdølinger er berørt

Bandak Group har pga. nedskjæringer i oljesektoren bestemt å legge ned sin virksomhet på Akland. 79 ansatte berøres av oppbudet, 15 av dem er bosatt i Gjerstad.

Utdrag av pressemelding fra Bandak Group:
– Vi har jobbet hardt for å finne en løsning som bevarer så mange arbeidsplasser som mulig. Vi begjærer oppbud i Bandak Risør og i morselskapet med tungt hjerte, men er glade for at vi har funnet løsninger som gjør at vi klarer å videreføre driften i de øvrige datterselskapene i konsernet, til tross for svært krevende tider i norsk olje og offshoreindustri. Det viktigste nå er at ansatte som mister jobbene blir tatt hånd om på en god måte, samt at vi finner gode løsninger for kunder og leverandører som blir berørt. Vi har gjennomført flere krevende kostnadsreduksjoner og nedbemanninger de siste par årene for å komme gjennom oljenedturen, men dessverre har ikke dette vært nok. Ordrereserven er ned ca. 75% i forhold til for to år siden. Driftsresultat og kontantstrøm for gruppen er negative så langt i år. Bandak Risør, der tapene er størst, er veldig hardt rammet av mangel på nye subsea utbyggingsprosjekter. I tillegg er det veldig prispress på de få prosjektene som er i markedet, sier administrerende direktør Per Gunnar Borhaug i en pressemelding.

Kommunen er på banen
En rekke ansatte i distriktet går nå en usikker fremtid i møte. Ordfører Inger Løite i Gjerstad sier til iGjerstad.no at hun synes dette er skikkelig trist for lokalmiljøet både i Gjerstad og i distriktet rundt. Dette har vært en solid hjørnestensbedrift i mange år, og det er synd at den nå er rammet av den negative trenden vi har sett en stund innen olje- og gassektoren i landet. - Dette er foreløpig en veldig fersk nyhet, og jeg er nå i gang med å samle trådene for å få en oversikt over situasjonen. Jeg vil kontakte NAV for å klarlegge hvilke tilbud som finnes for de 15 gjersdølingene som nå ser ut til å miste jobbene sine, sier Løite.

Gjerstad har vært i lignende situasjon tidligere, bl.a. da mange mistet jobben når Tellefsdal Kjetting ble solgt. Selv om det så veldig mørkt ut, viste det seg at det for de aller fleste ansatte dukket opp nye og andre muligheter i etterkant, og håpet er at vi kan få til gode løsninger også denne gang. Kommunen vil følge opp saken tett opp mot NAV i tiden som kommer, avslutter ordføreren.
 

Flere saker

Per Vetle Kals kunne fredag styre sin søsters hest til en fin 2. plass på Jarlsberg Travbane. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

V.M.K. Diana debuterte med 2.plass på Jarlsberg Travbane

Kommunehuset i Gjerstad. Arkivfoto.

Svake resultater for Gjerstad i årets kommunebarometer

Arcturus fra en tidligere konsert i Chile. Foto: Facebook.

Arcturus til Møllafestivalen 14. og 15. august

Bankbygget på Brokelandsheia skal skrapes og males i neste uke.

Gjerstad idrettslag skal male bankbygget i sommer

10. oktober blir det Rosa sløyfe-løp på Brokelandsheia. Foto: Kreftforeningen.

Forbereder Rosa sløyfe-løp på Brokelandsheia

Tidligere ordfører på Vegårshei, Maya Twedt Berli, ønsker ny runde om kommunesammenslåing i østregionen.

Ønsker ny debatt om kommunestruktur i Østre Agder

Olaf Moen og Lars Løkketangen spiller i Melåslia 23. juli.

Inviterer til intimkonsert på Husmannsplassen i Melåslia

Nå åpnes det snart for utsendelse av brev og pakker hos Circle K Brokelandsheia. Arkivfoto

Circle K Brokelandsheia inngår avtale med HeltHjem.no