Næringsdrivende på Brokelandsheia vil gjerne ha søndagsåpent i sommerhalvåret og ønsker at kommunen skal søke fylkesmannen om dette.
Næringsdrivende på Brokelandsheia vil gjerne ha søndagsåpent i sommerhalvåret og ønsker at kommunen skal søke fylkesmannen om dette.

Vurderer å søke fylkesmannen om å bli turiststed

Formannskapet skal 1.februar behandle en sak om å søke fylkesmannen om søndagsåpne butikker på Brokelandsheia i sommerhalvåret.

For å få anledning til dette må Brokelandsheia bli klassifisert som "typisk turiststed".

Henvendelsen er sendt til kommunen fra butikksjef ved Eurospar Brokelandsheia, Cato Solstad. Bedriften ønsker at kommunen søker fylkesmannen om at faste handelssteder på området kan tilby søndagsåpne butikker fra juni til midten av august.

Før søknad blir sendt til fylkesmannen vil formannskapet vurdere konsekvensene av søndagsåpne butikker. Det har i tidligere behandlinger i kommunestyre vært delte meninger om dette er ønskelig eller ei. I en konkurransesituasjon er det forståelig at næringsdrivende på Brokelandsheia ønsker de samme mulighetene som butikkene i nabokommunene har. Sommerhalvåret, med betydelig gjennomgangstrafikk representerer en veldig stor del av forretningenes omsetning og at disse klarer å opprettholde et livsgrunnlag er samtidig viktig også for at Gjerstads innbyggere skal kunne nyte godt av det varierte tilbudet på Brokelandsheia hele året. 

At Brokelandsheia er et turiststed om sommeren er det vel ikke så mange som kan si noe på. Som et eksempel er Den Lille Dyrehage en populær attraksjon for mange veifarende gjennom Gjerstad, spesielt på denne tiden av året.

I saksfremstillingen mener rådmannen at søndagsåpne butikker i sommersesongen kan være et tilbud mange av de tilreisende vil sette pris på, og anbefaler at politikerne sier ja til å søke om dette. 

Saken skal endelig behandles av kommunestyret  i sitt møte 27. februar.

Flere saker

Det ventes store snømengder i Gjerstad til helgen.

Det kan komme opp mot 70 cm snø denne helgen

Arne Thomassen og Rune Hagestrand. Foto: Mona Hauglid.

- Ja takk, begge deler!

Illustrasjon: Facebook

Mens vi venter på Grenlandsbanen

Kan Biltema-kjeden være interessert i Brokelandsheia? Foto: Facebook.

Kan Brokelandsheia være aktuell for Biltema?

Agder Arbeiderparti protesterer mot svekket togtilbud i distriktene. Illustrasjonsbilde.

- Høyre sin ideologiske iver etter privatisering gir oss et dårligere togtilbud

Kommunens regnskap for 2019 er avsluttet. Illustrasjonsfoto.

Gjerstad kommunes regnskap for 2019

Gjerstads deltaker i landsdelsmesterskapet i skiskyting i helgen. Foto: GIL

Gode resultater i helgas LM i skiskyting

Laurdagstankar frå ein gjerstubar

Laurdagstankar frå ein gjerstubar