Erlend Gunstveit vant årets The Voice på TV2. Foto: Facebook
Erlend Gunstveit vant årets The Voice på TV2. Foto: Facebook

The Voice-vinneren opptrer på Eikelands verk i sommer

Den nybakte vinneren av The Voice på TV2,  Erlend Gunstveit fra Grimstad, skal opptre på Eikelands verk i sommer, men i en litt annen setting enn det vi har sett på TV de siste ukene.

Lørdag 3. juli kl. 16.00 arrangerer Helge Dalen, i samarbeid med Opera Design, forestillingen "Opera på verket". 

På programmet står en rekke operaklassikere, fremført av sopran Laila Thortveit og Jorunn Myhre på piano. I tillegg vil Erlend Gunstveit fremføre "Terje Vigen" i løpet av forestillingen.

Laila Thortveit er opprinnelig fra Iveland. Hun har studert sang med flere operasangere som Karen Nimereala Acampora i Paris og Loretta Corelli i Milano som underviste Andrea Bocelli. Hun fulgte under våren 2014 en masterklasse med Alessandra Althoff Pugliese i Padova hvor hun hadde rollen som «Gilda» i Rigoletto av Verdi. Laila Thortveit studerte ved musikk konservatoriet i Clichy med Carole Bajac.Laila Thortveit var finalist i den Internasjonale sangkonkurransen «Les Cles d’Or» i 2015.

Sommeren 2020 tilbrakte sangerinnen i Norge hvor hun holdt flere konserter i Agder og Telemark, blant annet var hun solist med Fjære Kammerkor på Klassisk i Setesdal med Andrea Maini som dirigent. Thortveit har bodd i Frankrike siden 1995, men tilbringer nå mesteparten av tiden i Norge gjennom coronakrisen.

 

Jorunn Myre er fra Vegårshei, og er kantor i Skåtøy og Levangsheia menighet i Kragerø, med ansvar for kirkesangen og spill av orgel og piano ved gudstjenester, seremonier og kirkelige handlinger. Hun er utdannet ved Kristiansand Lærerhøyskolen, Høyskolen og Musikkonservatoriet i Agder og hun studerte orgel med Jon Skogstad som lærer ved NTNU kirkemusikk i Trondheim.

Myre har hatt flere kurs og Mesterklasser i orgel i Norge og Sverige, med Francesco Cera, Dan Lønnquist, Jon M. Skogstad, Joel Speestra og Gary Verkade. Jorunn jobbet tidligere som organist i Risør kirke.

 

Flere saker

Ordfører Inger Løite delte ut premier til vinnerlaget fra 7. klasse, som vant pizza til hele klassen.

Kreative ungdommer på Abel skole

På lørdag er det klart for årets Gjerstadmarsj. Illustrasjon: Depositphotos.com

Gå Gjerstadmarsjen på lørdag

Apotek1 på Brokelandsheia. Arkivbilde.

Venter vaksineboom på apoteket

Mikkel fra Broiler tester ut eksklusive grillspyd fra Eurospar Brokelandsheia.

Mikkel fra Broiler testet ut gourmetkjøtt fra Tore & Co

3 av 4 deltakere fra Gjerstad i NM-rulleskiskyting på Lillehammer denne helgen. Foto: GIL

NM i rulleskiskyting på Lillehammer

Har du lyst til å spille med denne gjengen? Bli med 16. og 17. oktober. Foto: Privat.

Har du lyst til å spille/synge i band?

Små og store idrettsutøvere kan igjen starte opp med vanlige treninger og konkurranser igjen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

- Hurra, idretten har gjenåpnet!

149 abonnenter på det kommunale vannverket i Gjerstad har ikke installert vannmåler. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

149 abonnenter i Gjerstad har fortsatt ikke installert vannmåler