Per Vetle Kals på vei til delt seier med Ubet. Foto: Hesteguiden.com
Per Vetle Kals på vei til delt seier med Ubet. Foto: Hesteguiden.com

Per Vetle Kals tok årets fjerde seier

Varmblodshoppa Ubet hadde ikke vunnet på 35 starter i karrieren før Per Vetle Kals (21) lokket frem seiersinstinktet hennes. 

Per Vetle Kals' kometkarriere fortsetter i samme heseblesende tempo. 21-åringen fra Gjerstad har høstet enormt med ros fra fremtredende travprofiler de seneste månedene, og hans profesjonelle fremtoning går også hjem hos hesteeiere på begge sider av grensen.

Eierskryt til Kals
Mandag kveld lokket kusketalentet frem seiersinstinktet hos varmblodshoppa Ubet på Klosterskogen, og sørget for at 6-åringen i karrierens 36. start endelig fikk smake seierens sødme. Det fikk eierkretsen på fire karer fra Fyresdal til å trekke frem superlativene.

– Vi har funnet en kusk som er fantastisk god. Vi heier på Kals videre!, fastslo den glade eiergjengen. Seieren delte Ubet og Kals med lenge ledende Baronesse Hooves etter at målfotoet ikke klarte å skille de to hestene.

– Det var bra at vi fikk dele seieren i dag. Jeg har vært veldig godt fornøyd med henne i det siste, hun duger fremover også, mente Kals om den seks år gamle hoppa.

Foran fjorårets skjema
Med mandagens seier har austegden allerede tatt fire triumfer så langt i januar, og er allerede foran skjemaet til å slå fjorårets rekordtall. I 2018 vant Kals tre seire i januar og endte til slutt opp på 19 seire totalt. Allerede i kveld jakter han ny seier på Forus, og lørdag betros han oppgaven som kusk bak svenskegjesten Sofarsogood under V75-omgangen på Biri.

– Jeg er takknemlig for de fine hestene jeg har fått kjøre, og håper bare det fortsetter, sa en ydmyk Kals etter gårsdagens seier.

Flere saker

Eventueltposten i kommunestyret blir erstattet med "spørretid".

Byttet navn på programpost, men beholdt innholdet

Ylva Hobber på besøk hos ordfører Inger Løite tidligere i år.

Ylva (9) streiker igjen

Kommunestyret i Gjerstad

Kan den minste saken bli den største i kveld?

Bli med på fisketurer med Gjerstad JFF

Nå kan du snart oppleve kvelerslanger på nært hold på Brokelandsheia.

Åpner slangejungel 30.mai

Agder Energi har lagt fram en ny verdivurdering for eierkommunene. Foto: Agder Energi.

Så mye er Gjerstads Agder Energi-aksjer verdt

Eikelands Verk

Aktivitetsdager på Eikelands Verk

Ordførerkandidatene Halvard Skaaland (Frp), Inger Løite (Ap), Steinar Pedersen (H), Gro Eskeland (Sp) og Tone Strat (KrF) imponerte med god kakekunst.

Tone Strat vant "Kakebakekrigen"