Ikke mye å utsette på denne Asconaen! Foto: Privat.
Ikke mye å utsette på denne Asconaen! Foto: Privat.

Stiller med to biler på Oslo Motorshow i oktober

Kim André Larsen er en av bygdas ihuga bilentusiaster. Han og faren Odd driver aktivt med bilrestaurering, spesielt er det Opel det går i.


Her er Kim Andrés Opel Manta B - 1982 modell.

Under årets utgave av Oslo Motorshow er Kim André invitert til å stille ut sine to biler, en Ascona B fra 1980 og en Opel Manta B fra 1982. Begge er pusset opp til minste detalj og vil garantert vekke oppmerksomhet blant publikum.

Bilprogrammet "Garasjen" hadde tidligere en reportasje fra Kim Andrés forskjellige bilprosjekter og fikk se hvordan de ulike bilene blir restaurert. 

- Asconaen er restaurert helt fra bunnen, da den ble innkjøpt som et tomt skall, sier Kim André til iGjerstad.no. Både understell, girkassefester og alt av slitedeler er byttet, og det meste utvendig har blitt sandblåst og lakkert. Jeg har også lagt vekt på å kjøpe inn topp kvalitetsdeler i alle ledd, slik at bilen nå fremstår som veldig spesiell, sier Kim André.

Mantaen fikk vi tak i som originalutgave, med kun 65000 kilometer på telleren. Denne har vi nå shinet opp med en god del nye deler, og bl.a. fått montert et retro lydanlegg for å få den mest mulig lik slik bilen fremstod som ny, sier han.

- Jeg går nå med planer om å bygge opp en helt spesiell bil, som det ikke finnes maken til i landet. Dette er imidlertid en noe kostbar fornøyelse, så jeg er  på utkikk etter noen som deler samme interessen som meg og kanskje vil investere i et prosjekt sammen med meg. Er det noen som er interessert er det bare å ta kontakt, enten privatpersoner eller bedrifter, så kan vi jo se hvilke muligheter som finnes, sier Kim André.

Årets versjon av Oslo Motorshow finner sted på Norges Varemesse på Lillestrøm 25.-27. oktober. Se mer om arrangementet HER

Flere saker

Gjerstad scorer høyest i østregionen på næringsattraktivitet. Illustrasjonsbilde fra rapporten.

Gjerstad best i østregionen i ny undersøkelse

Initiativtakerne til "Jul for alle" gleder seg til julefeiringen i år. Foto: Astrid H. Bråten.

Meld deg på til "Jul for alle"

Endre De Bartolo og Solfrid E. Holte kom begge på pallen i Rauland i helga. Foto: GIL.

Helgens resultater i skiskyting

K.G Senta sammen med sin eier, Knut Homdrom. Foto: Facebook.

K.G Senta kåret til jaktchampion

Moe Tyr ble nr. 2 på Forus lørdag ettermiddag.

Moe Tyr tilbake i løpsbanen

Det var god stemning foran scenen ved flere anledninger under årets Brokelandsheiadager.

Kun 20 ledige utstillerplasser igjen til neste år

Nina Holte og Jan Birger Stebekk i Østre Agder Sparebank. Foto: Tore Myrberg.

- Barn og unge er vi ekstra opptatt av

Ordfører Inger Løite

Ordførerens uke 49 og 50