Ikke mye å utsette på denne Asconaen! Foto: Privat.
Ikke mye å utsette på denne Asconaen! Foto: Privat.

Stiller med to biler på Oslo Motorshow i oktober

Kim André Larsen er en av bygdas ihuga bilentusiaster. Han og faren Odd driver aktivt med bilrestaurering, spesielt er det Opel det går i.


Her er Kim Andrés Opel Manta B - 1982 modell.

Under årets utgave av Oslo Motorshow er Kim André invitert til å stille ut sine to biler, en Ascona B fra 1980 og en Opel Manta B fra 1982. Begge er pusset opp til minste detalj og vil garantert vekke oppmerksomhet blant publikum.

Bilprogrammet "Garasjen" hadde tidligere en reportasje fra Kim Andrés forskjellige bilprosjekter og fikk se hvordan de ulike bilene blir restaurert. 

- Asconaen er restaurert helt fra bunnen, da den ble innkjøpt som et tomt skall, sier Kim André til iGjerstad.no. Både understell, girkassefester og alt av slitedeler er byttet, og det meste utvendig har blitt sandblåst og lakkert. Jeg har også lagt vekt på å kjøpe inn topp kvalitetsdeler i alle ledd, slik at bilen nå fremstår som veldig spesiell, sier Kim André.

Mantaen fikk vi tak i som originalutgave, med kun 65000 kilometer på telleren. Denne har vi nå shinet opp med en god del nye deler, og bl.a. fått montert et retro lydanlegg for å få den mest mulig lik slik bilen fremstod som ny, sier han.

- Jeg går nå med planer om å bygge opp en helt spesiell bil, som det ikke finnes maken til i landet. Dette er imidlertid en noe kostbar fornøyelse, så jeg er  på utkikk etter noen som deler samme interessen som meg og kanskje vil investere i et prosjekt sammen med meg. Er det noen som er interessert er det bare å ta kontakt, enten privatpersoner eller bedrifter, så kan vi jo se hvilke muligheter som finnes, sier Kim André.

Årets versjon av Oslo Motorshow finner sted på Norges Varemesse på Lillestrøm 25.-27. oktober. Se mer om arrangementet HER

Flere saker

Mette E. Sveinungsen (innfelt)  inviterer til sommerfest på idylliske Holmen Gård i Gjerstad.

Ønsker velkommen til sommerfest på Holmen Gård

Wenche Fresvik, Avdelingsleder for Virkemidler og entreprenørskap i Agder fylkeskommune. Foto: AFK

Dette får Agderkommunene i statlige tilskudd i forbindelse med korona-pandemien

Det er rundt 70 år siden sist det var beitedyr i Melaaslia. Foto: Torgrim Landsverk

Driver sauedrift i Gjerstad fra USA

Per Vetle Kals kunne fredag styre sin søsters hest til en fin 2. plass på Jarlsberg Travbane. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

V.M.K. Diana debuterte med 2.plass på Jarlsberg Travbane

Kommunehuset i Gjerstad. Arkivfoto.

Svake resultater for Gjerstad i årets kommunebarometer

Arcturus fra en tidligere konsert i Chile. Foto: Facebook.

Arcturus til Møllafestivalen 14. og 15. august

Bankbygget på Brokelandsheia skal skrapes og males i neste uke.

Gjerstad idrettslag skal male bankbygget i sommer

10. oktober blir det Rosa sløyfe-løp på Brokelandsheia. Foto: Kreftforeningen.

Forbereder Rosa sløyfe-løp på Brokelandsheia