Nå blir snart tilværelsen lysere langs Gjerstadveien i øvrebygda. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com
Nå blir snart tilværelsen lysere langs Gjerstadveien i øvrebygda. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Fikk 4 millioner til mer lys langs Gjerstadveien

Samferdselsutvalget i Agder fylkeskommune fordelte i sitt møte onsdag 32,5 millioner i koronatiltak til kommuner helt øst og helt vest i fylket

Den andre tildelingsrunden av fylkeskommunens ekstraordinære koronatilskudd vil bli fordelt mellom prosjekter i 11 kommuner i regionene Lister i vest og Østre Agder i øst. I hovedsak dreier det seg om mindre trafikksikkerhetstiltak som kommunen har ønsket fylkeskommunal bistand til. 
 

Fylkeskommunens administrasjon hadde innstilt på å fordele hele potten på 32,5 millioner til tre andre prosjekter, ingen av dem i verken Lister eller Østre Agder. Politikerne ville det imidlertid annerledes.

Posisjonspartiene Høyre, Frp, KrF og Pensjonistpartiet foreslo i stedet en fordeling av midlene som gir en større geografisk spredning. Begrunnelsen for forslaget var også at koronamidlene skulle komme til nytte for flere små entreprenører i distriktene. Verken Lister eller Østre Agder ble tilgodesett med midler i den første runden, der 90 millioner kroner ble fordelt til ulike samferdselsprosjekter. Posisjonen ønsket med forslaget samtidig å markere ønske om større grad av politisk styring i slike saker.

Resultatet av forhandlingene ble at posisjonens forslag ble vedtatt med 5 mot 4 stemmer. Partiene AP, Mdg og Sp ønsket å utsette saken for grundigere kvalitetssikring av prosjektene.
 

Vedtaket som til slutt ble fattet medfører at 15 av de 32,5 millionene blir øremerket samferdselsprosjekter i fem av kommunene helt øst i Agder, Åmli (5 mill), Gjerstad (4 mill), Risør (3 mill), Vegårshei (2 mill) og Tvedestrand (1 mill). 
 

Mer lys i øvrebygda
For Gjerstad sin del ble 4 millioner kroner bevilget til veibelysning langs Gjerstadveien mellom Egddalen og Øvre Røed. I dag er det kun et område rundt kommunehuset som har veibelysning. Målet med tiltaket er økt trafikksikkerhet langs hovedveien for myke trafikanter hele året. Dette har vært etterlyst i en årrekke og nå blir det altså en realitet.
 

Må igangsettes innen juni 2021
En betingelse for tildeling av disse koronatiltaksmidlene til samferdselssektoren er at prosjektene skal være "gryteklare", med igangsetting senest juni 2021. Dette har kommunene allerede bekreftet at de skal klare å legge til rette for. Det ble likevel presisert i vedtaket at administrasjonen i fylkeskommunen, frem mot utvalgets kommende møte i oktober, skal kvalitetssikre både fremdriftsplan og økonomi med hver av kommunene som er tilgodesett med midler.

Flere saker

Fremtiden blir mer og mer digital. Illustrasjonsbilde: Østre Agder Sparebank.

Østre Agder Sparebank lanserer digitale betalingskort

Det ble en tøff fight i melkespannholding som avgjorde kampen mellom kveldens utfordrere i Farmen. Skjermdump: TV2

Per Gunvald er med videre i Farmen

Åse Torill Sørbø (innfelt sammen med sin mann Isak) vant 100 000 kroner i ettermiddag. Foto: Facebook.

Åse Torill vant 100 000 i Facebook-lotto!

SIGNERER AVTALE: Fra venstre, Peter Fellman, direktør for Di-gruppen, Trond Valle fra Estate Media, Peter Lingmerth, sjef for Fastighetsnytt og Anders Eriksson fra Bonnier News. Foto: Marte Gjærde/Estate Media

Trond Valle selger livsverket til svensk mediegigant

Hvilke to av disse tre utfordrerne som blir med videre avgjøres i kveld. Foto: TV2

I kveld avgjøres Per Gunvalds videre skjebne i Farmen

Per Vetle Kals starter opp trenervirksomhet på Moe Gård neste år. Arkivbilde.

Flytter hjem til Gjerstad og starter egen trenervirksomhet

Per Gunvald Haugen er klar for Farmen!  Foto: Privat

TV2 bekrefter at Per Gunvald blir Farmen-utfordrer

Gjerstad ligger på 3. plass i Agder i gjennomsnittlig innsamlet beløp pr. innbygger. Skjermdump: Giverstafett.no

Gjerstads innbyggere blant de rauseste i fylket