Foto: Niclas Halvorsen / iRisør.no
Foto: Niclas Halvorsen / iRisør.no

– Retten til å leve et fritt liv er ikke luksus

Rundt hundre personer trosset småregnet fredag kveld for å gå i fakkeltog til støtte for funksjonshemmedes rettigheter generelt og Hannah Lunden spesielt.

Hannah Lunden har nettopp vært igjennom en rettssak hvor hun krever retten til å å ha Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA) hele døgnet. Dette har vært mye omtalt den siste uken, og førte til at Andreas Haugland Ausland tok initiativ til et fakkeltog til støtte for Lunden.

 

I dag viste mange sin støtte, og ikke bare her lokalt i østregionen av Agder. I løpet av kort tid vokste aksjonen til å bli landsdekkene. Hannah Lunden selv er glad for all støtten.

– Jeg er veldig overveldet og takknemlig over at det kom så mange og at så mange engasjerer seg. Jeg hadde ikke trodd dette skulle bli så stort at det skulle bli noe som omfattet alt fra sør til nord i landet. Det er helt vilt, sier Hannah Lunden til iRisør.no.

 

– En menneskerett
Fakkeltoget i Risør gikk fra Risørhuset, via torvet til Fredsparken hvor det ble holdt appeller. Blant annet av Hannahs far, Harald Lunden.

– Retten til å leve et fritt liv er ikke luksus, det er en menneskerett og likeverd i praksis, var blant de tingene han sa.

Til iRisør.no sier Lunden at dagen arrangement viser hvilken omtanke man har for hverandre på mindre steder her på Sørlandet.

– Det at så mange stiller opp på et fakkeltog i Risør for å støtte vår kamp, viser at vi tar vare på hverandre her nede. Dette er rørende.

 

Lovverket skal ses på
Regionsleder i Norges Handikapforbund Agder, Freddy Ulvseth, holdt også appell. Han kunne fortelle at all oppmerksomheten begynner å gi resultater.

– Det har i dag vært markeringer mange steder i landet, og det er levert underskriftslister med over 10 000 underskrifter. Takk til Andreas for initiativet. Jeg er blitt fortalt fra Oslo at de nå skal se på lovverket om BPA.

Flere saker

Det ventes store snømengder i Gjerstad til helgen.

Det kan komme opp mot 70 cm snø denne helgen

Arne Thomassen og Rune Hagestrand. Foto: Mona Hauglid.

- Ja takk, begge deler!

Illustrasjon: Facebook

Mens vi venter på Grenlandsbanen

Kan Biltema-kjeden være interessert i Brokelandsheia? Foto: Facebook.

Kan Brokelandsheia være aktuell for Biltema?

Agder Arbeiderparti protesterer mot svekket togtilbud i distriktene. Illustrasjonsbilde.

- Høyre sin ideologiske iver etter privatisering gir oss et dårligere togtilbud

Kommunens regnskap for 2019 er avsluttet. Illustrasjonsfoto.

Gjerstad kommunes regnskap for 2019

Gjerstads deltaker i landsdelsmesterskapet i skiskyting i helgen. Foto: GIL

Gode resultater i helgas LM i skiskyting

Laurdagstankar frå ein gjerstubar

Laurdagstankar frå ein gjerstubar