Ansatte ved ITS Designs LTD i Leicester, England. Foto: Picomed AS
Ansatte ved ITS Designs LTD i Leicester, England. Foto: Picomed AS

Picomed AS kjøper britisk selskap

Picomed AS på Brokelandsheia kjøper opp det britiske selskapet ITS Designs LTD (Alert-IT)

Picomed melder følgende i en pressemelding torsdag ettermiddag:
 

- Etter over 30 års fartstid kjenner Picomed hjelpemiddelbransjen svært godt, og kan i dag kalle seg et veletablert kompetansesenter for brukervennlige hjelpemidler. For ytterligere å forsterke sitt faglige fundament for fremtiden har Picomed nå gått til oppkjøp av ITS Designs Ltd. Selskapet er best kjent for sine produkter under navnet Alert-IT Care Alarm Technology, og er i dag en av Storbritannias ledende produsenter og leverandører av varsling ved epileptiske anfall.

Det startet med å hjelpe en venn
Grunnleggeren av ITS Designs Ltd, David Godfrey, ble i sin tid bedt om å utvikle en epilepsimonitor for å hjelpe en god venn av familien. Siden den gang har selskapet hatt en betydelig vekst og utvidet sin portefølje i takt med behovene for enda bedre hjelpemidler.
Denne historien, som strekker seg over nærmere 30 år, kombinert med sin unike fagkompetanse, har gitt selskapet en solid posisjon i det britiske markedet. ITS Designs Ltd distribuerer i dag sine produkter til 8 land i Europa, og nå også til New Zealand og Russland.

 

Picomed og ITS Designs Ltd startet samarbeidet i 2012, og utviklet raskt et nært forhold, der selskapene sammen oppnådde meget gode resultater i sine respektive land.

 

Med lidenskap for hjelpemiddelteknologi
David Godfrey etablerte en virksomhet som hadde som overordnet visjon å finne løsninger som kunne forandre livene til mennesker som lider i hverdagen. Han drev selskapet med stor etisk integritet, og han satte alltid sine kunder og ansatte over sine egne interesser.
Vi hos Picomed er ydmyke og stolte av å ha blitt de nye eierne av dette selskapet, og dermed kunne etterleve grunnleggerens drøm om å selge ITS Designs Ltd til en virksomhet med den samme lidenskapen for hjelpemiddelteknologi.

Picomed AS
26. august 2021

 

Fakta om Picomed AS:
Picomed AS er en av landets ledende bedrifter innen hjelpemidler for eldre og funksjonshemmede. Selskapet holder til ved E18 på Brokelandsheia i Gjerstad kommune.
Picomed-gruppen består av Picomed Teknikk Lyseksperten, Picomed Mobility AS og Picomed AB og forventer en omsetning på 85 millioner i 2021.

 

Flere saker

Ordfører Inger Løite delte ut premier til vinnerlaget fra 7. klasse, som vant pizza til hele klassen.

Kreative ungdommer på Abel skole

På lørdag er det klart for årets Gjerstadmarsj. Illustrasjon: Depositphotos.com

Gå Gjerstadmarsjen på lørdag

Apotek1 på Brokelandsheia. Arkivbilde.

Venter vaksineboom på apoteket

Mikkel fra Broiler tester ut eksklusive grillspyd fra Eurospar Brokelandsheia.

Mikkel fra Broiler testet ut gourmetkjøtt fra Tore & Co

3 av 4 deltakere fra Gjerstad i NM-rulleskiskyting på Lillehammer denne helgen. Foto: GIL

NM i rulleskiskyting på Lillehammer

Har du lyst til å spille med denne gjengen? Bli med 16. og 17. oktober. Foto: Privat.

Har du lyst til å spille/synge i band?

Små og store idrettsutøvere kan igjen starte opp med vanlige treninger og konkurranser igjen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

- Hurra, idretten har gjenåpnet!

149 abonnenter på det kommunale vannverket i Gjerstad har ikke installert vannmåler. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

149 abonnenter i Gjerstad har fortsatt ikke installert vannmåler