Ansatte i Østre Agder Sparebank. Arkivbilde.
Ansatte i Østre Agder Sparebank. Arkivbilde.

Oppretter spleiselag for lokalsamfunnet

Østre Agder Sparebank ønsker å gjøre det enklere å samle inn penger til nye idéer og prosjekter i lokalmiljøet og sammen med kommunens innbyggere lage en folkebevegelse for lokal verdiskapning.

- Som kjent sponser vi mange lag, foreninger og svært mange gode aktiviteter og arrangementer lokalt. Vi ønsker å støtte opp om tiltak som flere har nytte og glede av, spesielt for barn og unge, men også for voksne og eldre i lokalsamfunnet, sier markedssjef Jan Birger Stebekk i Østre Agder Sparebank.

- Dette gjør vi innenfor en totalramme som pr i dag er på 1,5 mill. Store deler av beløpet er bundet opp mot faste avtaler, men det er også en stor del av beløpet som deles ut etter søknader. I år  hadde vi søknadsperiode fra 1 januar til 15 mars. Totalt kom det rundt 150 søknader på til sammen nesten tre ganger beløpet av vår totalramme. Det er altså stor rift om midlene vi har til rådighet. Det er en vanskelig oppgave å fordele og ikke minst glede alle. Vi skulle gjerne sagt ja til det meste, sier Stebekk.

 

Fra og med 2021 starter vi med en ny modell som vi håper og tror vil slå godt an i vårt nedslagsfelt og som vil kunne øke engasjementet for lokal verdiskapning, ved å introdusere  plattformen lokalverdi.no. Flere banker i Eika-gruppen har tatt denne i bruk og opplever at en klarer å hjelpe flere og få midlene til å favne bredere.

De faste avtalene består, men de som har sendt egne søknader tidligere må nå gjøre dette via den nye plattformen på lokalverdi.no. Østre Agder Sparebank vil så ta stilling til hvor mye vi kan bidra med.  For å få ekstra fart på prosjektene kan tjenesten legges opp slik at banken gir det samme som lokalsamfunnet bidrar med, opp til prosjektets ramme.  Vi går i dialog med søkerne og finner sammen en modell som passer for det aktuelle prosjektet det søkes støtte til, sier Stebekk.

For at publikum skal se hvordan den nye ordningen virker legger Østre Agder Sparebank allerede i høst ut noen prosjekter i hver av kommunene banken er representert.

For Gjerstads vedkommende er det utvalgte prosjektet en utvidelse av skytebanen på Solem, i regi av Gjerstad Jeger og fiskerforening. Østre Agder Sparebank matcher alle bidrag som kommer inn med tilsvarende beløp inntil kr. 100 000,- i prosjektet som har en totalramme på kr. 200 000,-

Du kan støtte opp om Gjerstad JFF sitt byggeprosjekt HER

Flere saker

Slik så det ut i Sandåkerhølen midt i september for fem år siden. Historien kan gjenta seg i år. Arkivfoto.

Forbered deg på en hel uke med konstant regnvær

Stemningsbilder fra Havrefjell. Foto: Østre Agder Sparebank

Østre Agder Sparebank tilbyr hyttetomter på Havrefjell

Speedy Jetstar tok en flott seier på Klosterskogen i kveld. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

Per Vetle tok en ny seier med Speedy Jetstar

Lars Erik Blokkhus kommer til Gjerstad 24. oktober. Skjermdump: Youtube.

Lars Erik fra Plumbo til Holmen Gård

Christian Eikeland. Foto: Agder fylkeskommune / Mona Hauglid.

FrP vil ha økt satsing på jernbanekommunene

Gjerstad Utlånssentral tilbyr massevis av utstyr for ulike utflukter i naturen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Gjerstad Utlånssentral tilbyr utstyr for spennende naturopplevelser

Nå blir snart tilværelsen lysere langs Gjerstadveien i øvrebygda. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Fikk 4 millioner til mer lys langs Gjerstadveien

Rebekka Sunde åpner i høst Salong Sunde på Gjerstadsenteret

Rebekka (24) overtar frisørsalongen etter "mommo"