Et flott nytt bygg står klart på Solem skytebane. Foto: Jostein Vestøl, Gjerstad JFF.
Et flott nytt bygg står klart på Solem skytebane. Foto: Jostein Vestøl, Gjerstad JFF.

Nye fasiliteter for hagleskyttere på Solem skytebane

Gjerstad Jeger og Fiskerforening begynte rundt påsketider byggingen av nytt standplassoverbygg med varmestue for hagleskytterne samt lagerbygg. Begge byggene kan tas i bruk når ny sesong på Solem starter.


Her blir det gode muligheter for å lagre utstyr.
Foto: Jostein Vestøl

- Da vi begynte byggingen hørte vi orrhanens buldring tidlig på formiddagen. Så kom sommeren med 30 varmegrader og jobbing på taket i steikende sol. Noen så vi prøvde fiskelykken i Solemelva, og fisk fikk de. Snart kom Statskog sin årlige ekvipasje for taksering av fugl forbi. De rapporterte om gode tall for sine registreringer. Vi kunne høre både los på elg og hare, samt skudd fra heien rundt Solem. Nå er snart desember unnagjort med nedbørsrekorder. Flere har erfart at det ikke er dårlig vær, kun dårlig klær. Særlig har det vært jobbet hardt på lagerbygget for å få ferdig taket og rekkverket på det bygget. Det er et enklere bygg rent bygningsmessig. Kostnadene for nybyggene blir på ca. 1,5 millioner kroner, sier leder av Gjerstad JFF, Jostein Vestøl.

Rifleskytterne har hatt et lignende standplassbygg både på 100 m og 200 m banen og en har brukt sekretariatet til varmestue.

 

Det har også vært behov for lager og en passende plass for publikum. Dette er nå bygget og plassert bak standplass. Takkonstruksjonen er bygget slik at det blir et passende sted for publikum. Her gjenstår det noen mindre arbeider rundt bygget, samt beising, sier Vestøl

 

Takker for god hjelp og økonomisk støtte
Vi søkte via Helge Eriksen, IVRE i Aust Agder Idrettskretss om spillemidler. Både her, i fylkeskommunen og kommunen fikk vi raskt den hjelpen vi trengte med forprosjektet og finansiering. Nå er det til sammen benyttet 4 millioner i spillemidler på Solem.  Bybyggene er tegnet av Olav Haugholt Arkitekttjenester i Kragerø.

 

Ansvarlig for byggingen har vært Haugholt Anleggsservice, Rolf Inge Haugholt. Så har både han, hans fagfolk, andre og medlemmer fra Gjerstad JFF gjort jobben og bidratt med ressurser. Noen av våre medlemmer har gjort en særlig stor dugnadsinnsats. Særlig takket være disse som har vist eierskap og engasjement i prosjektet med hardt arbeid muliggjort byggingen, sier Jostein Vestøl.
 


Eirik Haugholt og Svein Birger Mortensen er blant mange
som har lagt ned mange dugnadstimer på Solem skytebane

Stor takk til Rolf Inge Haugholt for innsatsen som byggeleder og til alle som har bidratt på sin måte! Takk også til våre sponsorer og andre for bidrag via www.lokalverdi.no Vi er glade for å kunne gratulere våre hagleskytterne med nytt bygg. Det vil også bli montert flomlys som muliggjør vinterskyting slik som vi har på riflebanen, sier Jostein.
 

 

Nytt år og nye muligheter
- Unntaksåret 2020 med en periode uten skytetrening, avlyste stevner og storviltprøver håper vi å unngå i 2021. Vi hadde blant annet planlagt 7 skytestevner og noen kurs som måtte avlyses. Heldigvis har vi via myndighetenes kompensasjonsordning fått grei kompensasjon for tapte inntekter.  Vår aktivitetsplan for 2021 er nå ferdig. Besøk gjerne vår nettside og les mer om neste års aktiviteter. Vi har nå venteliste av ungdommer som håper på å bli med på vårt jegerprøvekurs i 2021, som ble avlyst i 2020, avslutter lederen i Gjerstad JFF.

Flere saker

Det er på tide å skaffe seg årets julekalender fra Gjerstad Skolekorps.

Støtt Gjerstad Skolekorps - kjøp årets julekalender

Tom Inge Ausland. Arkivbilde

Vil kjøre ut julekasser til vanskeligstilte

Ordfører Inger Løite måtte selv se på klokka etter kveldens rekordraske kommunestyremøte. Skjermdump: Kommunens WebTV

Kommunestyret satte sannsynligvis ny rekord i kveld

Denne unge familien fra Fredrikstad viser stor medmenneskelighet i forbindelse med julen. Foto: Facebook.

Deler julekvelden i Gjerstad med ensomme

Steinar Pedersen holdt foredrag om Brokelandsheia på Vestmarkonferansen. Foto: Privat.

Vestmarkonferansen: Presenterte næringsområdet på Brokelandsheia

Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

3 nye smittetilfeller tirsdag

Sjef for Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen.

Heimevernet er 75 år: - La oss hylle HV-soldatene!

Illustrasjon: Depositphotos.com

Avlyser årets juleåpning på Brokelandsheia