Ingunn Foss og Svein Harberg, stortingsrepresentanter fra Agder Høyre
Ingunn Foss og Svein Harberg, stortingsrepresentanter fra Agder Høyre

- Komplett galskap å rokke ved EØS-avtalen

- Når Senterpartiet hyller Brexit-avtalen og fortsatt vil ta Norge ut av EØS, viser det hvor liten forståelse de har for norsk næringsliv og hva norske bedrifter trenger for å kunne skape arbeidsplasser og verdier i Norge.
// Ingunn Foss og Svein Harberg, stortingsrepresentanter (H)

Agder er et av fylkene i landet vårt som vil lide mest hvis Senterpartiet klarer å ta fra oss vårt viktigste marked. I følge SSB’s tall er Agder Norges 5. største eksportregion til EU, mens vi er den nest største eksportøren til resten av verden.  Å rokke ved EØS avtalen er komplett galskap! Det er EØS avtalen som sikrer bedriftene våre tilgang til EU’s indre marked og dermed 500 millioner potensielle kunder i hele Europa.  Vi er et lite land, et lite folk, og vi er helt avhengig av å selge varene våre utenfor det lille markedet vi har her hjemme.

 

Vi utfordrer Senterpartiets stortingskandidat fra Agder Gro Anita Mykjaland og statsministerkandidat Trygve Slagsvold Vedum på hvordan de vil sikre arbeidsplassene i Agder hvis Senterpartiet skulle få gjennomslag for å skrote EØS avtalen ?

Når Senterpartiet hyller Brexit avtalen og fortsatt vil ta Norge ut av EØS viser det hvor liten forståelse de har for norsk næringsliv og hva norske bedrifter trenger for å kunne skape arbeidsplasser og verdier i Norge.

 

Senterpartiet sier de ikke vil ut av EØS før en ny avtale er på plass, men det er ikke sånn det fungerer.  Vi kan ikke forhandle først, og så melde oss ut.  Det de egentlig sier er at de vil kaste Norge ut i det samme kaoset som vi har sett i Storbritannia de siste fem årene.  Storbritannia er et mye større og mektigere land enn Norge. Hva er det som får Senterpartiet til å tro at vi skal få en bedre avtale enn Storbritannia ?

 

Koronakrisen har ført til at vi har gått fra rekordlav arbeidsledighet til den største ledigheten siden krigen.  Ingen vet hvor mye av denne ledigheten som vil bite seg fast permanent, selv etter at vaksinen er på plass.  Da er det helt uforståelig at Senterpartiet vil bruke tid og krefter på å debattere EØS avtalen og ikke heller fokusere på hvordan vi kan bevare og skape  flere arbeidsplasser i Agder, som kan eksportere til våre naboland i Europa
 

Ingunn Foss og Svein Harberg,
stortingsrepresentanter fra Agder Høyre

Flere saker

Illustrasjon: Aktivtmed.no

Familier i Gjerstad med lav inntekt oppfordres til å søke om støtte

Grenlandsbanens videre skjebne skal avgjøres på Stortinget før sommerferien. Illustrasjonsfoto: Depositphotos.com

- Det er nå eller aldri for Grenlandsbanen

Gjerstad kommune presiserer regler for barnebursdager i Gjerstad. Illustrasjon: Depositphotos.com

Dette er reglene for barnebursdager i Gjerstad

Får du et anrop fra ukjent nummer kan det være kommunen som forsøker å få gjort avtale med deg om vaksinering. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Ukjent anrop på telefonen kan gjelde time for vaksinering mot Covid-19

Stortingsrepresentant Svein Harberg (H)

- Mine tre store bekymringer: Jobben, skolen og helsa

Eurospar Brokelandsheia. Arkivbilde

Kjøpte vinnerloddet i Lotto på Eurospar Brokelandsheia

Kommunedirektør Toril Neset. Arkivbilde.

Forventer økning i vaksineringen i Gjerstad de nærmeste ukene

Gjerstad kommune oppfordrer til å holde avstandsreglene også i påsken. Illustrasjon: Depositphotos.com

Ordføreren presiserer covid-reglene i Gjerstad i påsken