Gro Eskeland er Senterpartiets ordførerkandidat i Gjerstad.
Gro Eskeland er Senterpartiets ordførerkandidat i Gjerstad.

- Er ja det samme som nei?

- Senterpartiet sier klart at Gjerstad skal bestå som egen kommune. Det er vårt grunnleggende standpunkt.
// Gro Eskeland, ordførerkandidat for Gjerstad Senterparti

Styret i Gjerstad Arbeiderparti ved Inger Løite har lest programmet til Gjerstad Senterparti. Det burde de gjøre oftere, for der er det mye godt å hente. Men denne gangen har det gått helt feil. AP sammenligner programpostene om kommunesammenslåing til Arbeiderpartiet og Senterpartiet, og har funnet ut at det ikke er noen «vesentlig forskjell».

 

Arbeiderpartiet sier i sitt program at kommunesammenslåing skal skje på frivillig basis, og at sammenslåing med Arendal er uaktuelt. Sammenslåing med kommunene øst i Agder kan være en mulig løsning. Og hvordan vil Arbeiderpartiet stille seg dersom en slik frivillig løsning kommer på tale? Det sier de ikke noe om. Men ettersom de ser en mulig løsning, kan fort svaret bli ja.

 

Senterpartiet sier klart at Gjerstad skal bestå som egen kommune. Det er vårt grunnleggende standpunkt. Når vi som ansvarlig parti må ta et lite forbehold, så gjelder det bare dersom vi blir tvunget til det. Forskjellen mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet i denne saken er etter mitt skjønn vesentlig. Det er forskjell på å si nei, med forbehold dersom det blir tvang, og si ja til en frivillig sammenslåing og peke på en mulig konstellasjon.

 

Jeg vil også minne AP om at i forrige runde anbefalte Inger kommunesammenslåing med Arendal. Og da den nye Nav-reformen nylig var oppe politisk stemte AP for et større samarbeid med Arendal inkludert.

 

Til sist vil jeg oppfordre alle til å møte opp ved valget og gi sin stemme. La oss få en hyggelig deltagerprosent i Gjerstad i år! Godt valg!

 

 

Gro Eskeland
ordførerkandidat for Gjerstad Senterparti

Flere saker

King's Mansion på Brokelandsheia ser ut til å bli en realitet i 2021.

Et stort skritt nærmere The King's Mansion på Brokelandsheia!

Ånon Flåta i sesongåpningen på Sjusjøen i helga. Foto: GIL

Ånon fikk prøve seg mot verdens beste på Sjusjøen

Kommunestyret skal torsdag vedta skolerutene for Abel skole fram til og med våren 2022.

Her er forslaget til skoleruter for de neste to årene

Varaordfører Steinar Pedersen foreslås som ny leder av næringsutvalget i kommunen.

Disse foreslås valgt til ulike råd, nemnder og utvalg.

Kommunestyret i Gjerstad skal torsdag avgjøre om man skal si ja eller nei til 10 nye flyktninger i 2020. Illustrasjonsbilde.

Gjerstad anmodes om å ta imot 10 nye flyktninger i 2020

Her er årets Movembergjeng: F.v. Marit Presthagen, Preben Kobro, Anne Grethe Haugholt, Kim André Larsen, Cassandra Andreassen, Tor Arne Brendalsmo, Sigrid Veronica Ludvigsen, Olav Magne Brekka, Ann Lisbeth Bråten Røed, Knut Magnar Nilsen, Tone Åkre Dalen, Per Tellefsdal Sunde.

I god rute til Movemberkonserten på lørdag

Alle barn i Gjerstad inviteres med på gratis juleverksted 1. desember.

Kiwanis Club Gjerstad inviterer til juleverksted

Vassendgutane til Gjerstad LIVE 2020

Vassendgutane til Gjerstad LIVE 2020