Morten Presthagen. Arkivbilde
Morten Presthagen. Arkivbilde

Investerer 900 000 i forprosjekt for King's Mansion på Brokelandsheia

Morten Presthagen har fått god hjelp til å få realisert sitt Elvis-prosjekt King's Mansion på Brokelandsheia.

For å få utbetalt kommersialiseringstøtte på kr. 600 000 fra Innovasjon Norge, var kravet at Morten Presthagen måtte stille med en egenkapital på kr. 300 000 i tillegg. Ved hjelp av velvillig næringsliv både lokalt og nasjonalt er dette er nå i boks. Nå vil han bruke de 900 000 kronene på å skaffe investorer for det store prosjektet, som er estimert til å koste rundt 40 millioner. 
 

- Selv er jeg ingen kapitalist, så min rolle i dette til nå har vært å bruke utallige timer og kreativitet på å få fram prosjektet dit det er i dag, sier Presthagen. Nå har jeg imildlertid fått med fem aktører som har valgt å støtte opp om dette, og er klar for å gå videre til neste fase, sier han.

Følgende bedrifter støtter opp om forprosjektet:

  • Østre Agder Sparebank - kr. 50 000,-
  • YX Norge AS - kr. 50 000,-
  • RCN (7-Eleven) - kr. 50 000,-
  • Rose Eiendom - kr. 100 000,-
  • Skagerrak Sparebank - kr. 50 000,-

- Østre Agder Sparebank var først ute med positivt svar på å bidra til prosjektet. Deretter fulgte de andre på. Det er svært hyggelig at disse bedriftene, med Innovasjon Norge i spissen, ønsker å bidra til å få realisert prosjektet. Dette er helt avgjørende for den videre fremdriften, og gir oss midler til å jobbe mot en kommersialisering av prosjektet. I tillegg er det motiverende at så gode og seriøse aktører har tro på prosjektet, sier Presthagen.


Morten Presthagen planlegger å bygge
en kopi av Graceland på Brokelandsheia.

- Jeg har i samarbeid med mentor fra Innovasjon Norge satt i gang en fremdriftsplan på hvordan vi jobber videre. Det skal bli gøy fremover, sier Morten Presthagen til iGjerstad.no tirsdag ettermiddag.

Legger ut prosjektet på lokalverdi.no
- I tillegg til at vi har valgt å støtte prosjektet med de nevnte 50 000, og fått med Skagerrak Sparebank på tilsvarende beløp, vil vi legge det ut på vår portal lokalverdi.no Her vil både privatpersoner og bedrifter også få mulighet til å støtte dette spennende prosjektet, sier markedssjef i Østre Agder Sparebank, Jan Birger Stebekk

- Både vi og Skagerrak Sparebank vil gaveforsterke prosjektet med det samme som kommer inn, frem til innsamlet beløp når 150 000,- 

- Som som lokalbank har vi alltid tatt samfunnsoppgaven vår alvorlig med å hjelpe lokale prosjekter innen idrett, kultur og samfunnsutvikling generellt. Vi synes det Morten holder på med er spennende, og vi spiller derfor på lag for å hjelpe han et skritt videre, sier markedssjefen.

Stort potensial
King's Mansion har et stort potensial og vil berike Brokelandsheia, gjøre det enda mer attraktivt enn det allerede er med blant annet Den Lille Dyrehagen, Eurospar Brokelandsheia og andre flotte butikker og attraksjoner.  En attraksjon som dette vil selvsagt også være berikende langt utover kommunegrensene her i Østre Agder, sier Stebekk.

Flere saker

Ordfører Inger Løite delte ut premier til vinnerlaget fra 7. klasse, som vant pizza til hele klassen.

Kreative ungdommer på Abel skole

På lørdag er det klart for årets Gjerstadmarsj. Illustrasjon: Depositphotos.com

Gå Gjerstadmarsjen på lørdag

Apotek1 på Brokelandsheia. Arkivbilde.

Venter vaksineboom på apoteket

Mikkel fra Broiler tester ut eksklusive grillspyd fra Eurospar Brokelandsheia.

Mikkel fra Broiler testet ut gourmetkjøtt fra Tore & Co

3 av 4 deltakere fra Gjerstad i NM-rulleskiskyting på Lillehammer denne helgen. Foto: GIL

NM i rulleskiskyting på Lillehammer

Har du lyst til å spille med denne gjengen? Bli med 16. og 17. oktober. Foto: Privat.

Har du lyst til å spille/synge i band?

Små og store idrettsutøvere kan igjen starte opp med vanlige treninger og konkurranser igjen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

- Hurra, idretten har gjenåpnet!

149 abonnenter på det kommunale vannverket i Gjerstad har ikke installert vannmåler. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

149 abonnenter i Gjerstad har fortsatt ikke installert vannmåler