Ordfører Inger Løite. Arkivbilde.
Ordfører Inger Løite. Arkivbilde.

Sender støtteerklæring for Risør videregående skole

Ordfører Inger Løite innkalte kommunestyret til hastemøte på nett i dag. 

Saken gjaldt fylkerådmannens forslag om å redusere studietilbudet ved Risør videregående skole. 

Kommunestyret vedtok å sende følgende uttalelse til Agder fylkeskommune: 

"Gjerstad kommune viser til hovedutvalg for utdanning og kompetanse i Agder fylkeskommune som 24. november skal behandle og vedta ny tilbudsstruktur for videregående skoler i fylket og framlegget i denne saken.

 

Her kommer det fram at Risør videregående skole kan miste VG2 og VG3 i studiespesialiserende fag (allmennfag) og bare sitte igjen med førsteklasse VG1. Dette er foreslått fra skoleåret 2022-23. Dette er etter Gjerstad kommunes oppfatning en dramatisk svekkelse av det videregående skoletilbudet i Risør og på sikt truer det skolens framtid.

 

Å beholde og styrke Risør videregående skole har vært viktig for Gjerstad kommune gjennom mange år. Dette oppfatter vi som omforent gjennom fylkeskommunens mål om å styrke flankene i Agder, som har spesielle utfordringer innen levekår, vekst og utvikling. Nettopp derfor er det avgjørende å ivareta og styrke institusjonene som gir grunnlag for vekst og utvikling. Risør videregående skole er en slik nøkkel-institusjon med positive effekter på næringsutvikling, kompetanse, bosetting, kulturliv og kommunenes attraktivitet generelt. Skolens tilbud og attraktivitet er bygget rundt at skolen både tilbyr et fullt løp innen studiespesialisering og et godt tilbud med yrkesfag. Denne kombinasjonen gir skolen et bedre og bredere fagmiljø som tjener alle elevene. Det gjør også skolen til en mye mer attraktiv arbeidsplass for lærere og andre ansatte. Det er også viktig å beholde skolens tilbud innen medier og kommunikasjon. Medier og kommunikasjon utfyller fagtilbudet ved Risør videregående skole og gir synergieffekter til andre fag og felles bruk av lærer-ressurser.

 

Skolen i Risør har vært en av fylkets beste på resultater, trivsel og andre indikator. Elevene beskriver skolen som «passe stor» der elever og lærere kjenner hverandre godt og arbeider godt sammen. Elevene er opptatt av bredden i tilbudet og ikke minst at yrkesfag og studiespesialiserende er på en felles skole. Gjerstad kommune vil med denne uttalelse markere støtte til kravet om opprettholdelse av tilbudene ved Risør videregående skole, og til uttalelser avgitt av Risør kommune i denne saken."

 

Følg behandlingen av saken i fylkeskommunens hovedutvalg i morgen
Saken skal behandles i hovedutvalg for utdanning og kompetanse i morgen, tirsdag 24. november, og endelig vedtak skal fattes i fylkestingets møte 1. desember. De som ønsker å følge saken i hovedutvalget kan se møtet direkte på nett fra kl. 09.00 i morgen her: www.agderfk.no/nett-tv

 

Flere saker

Vassendgutane er igjen klare for Gjerstad LIVE. Arkivbilde

Satser på ny utgave av Gjerstad LIVE 1.mai i år

Tore og Bjørn i ferd med å produsere lavkarbo-pølser på Eurospar Brokelandsheia.

Eurospar Brokelandsheia introduserer "slankepølser"

Kim Akselsen har store planer for utvikling av næringsareal på Hestemyr i Risør.

Gjersdøling satser på næringsutvikling i Risør

Nå er det ekstra gode priser på materialpakker hos Gryting Trelast. Foto: Facebook.

Gryting Trelast har nyttårsrydding på lageret

Marit Rønningen ble den første som fikk koronavaksine i Gjerstad. Foto: Inger Løite.

Marit (90) fikk den første koronavaksinen i Gjerstad

Vaksineringen av Gjerstads innbyggere er under forberedelse. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Info om koronavaksinering i Gjerstad

Flaskeinnsamlingen til polentur må utsettes pga. koronarestriksjoner. Illustrasjonsbilde.

Oppfordrer folk til å spare på tomflaskene til etter 18. januar

Salg av vin øker mer enn salg av brennevin viser årets omsetningstall fra vinmonopolutsalget på Brokelandsheia. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Solgte 170 000 liter på Brokelandsheia i 2020