17. maitoget i Gjerstad slik vi kjenner det. Arkivfoto.
17. maitoget i Gjerstad slik vi kjenner det. Arkivfoto.

Historiens lengste 17.maitog i Gjerstad?

Årets 17.maifeiring i Gjerstad blir ikke som den vi er vant med. Koronasituasjonen setter begrensninger, men det åpner også opp for å tenke litt "ut av boksen" i år.

Ordfører Inger Løite har sammen med leder i skolens 17.maikomité drodlet litt om hvordan vi best kan markere årets nasjonaldag i bygda.

Historiens lengste 17.maitog i bygda
Det planlegges blant annet et mobilt 17.maitog i år, der publikum oppfordres til å stille med biler og kjøre i kortesje rundt i bygda, fra Brokelandsheia opp til Holmen Gård og tilbake. 

- Alle som har lyst kan delta i bilkortesjen og vi vil oppfordre alle til å pynte bilene med flagg, etc. De som ikke ønsker å kjøre må gjerne møte opp langs veien og bidra til 17.maistemningen.

17.mai på Facebook
- Vi planlegger også å lage en egen facebook-gruppe der folk kan legge ut hilsninger, bilder og gjerne små filmsnutter om hvordan de feirer denne litt uvanlige nasjonaldagen, sier ordføreren.

Sognepresten har tilbudt seg å holde gudstjenest i flere omganger, enten i kirken eller utendørs. Vi forsøker også å få til en liten konsert med skolekorpset utenfor Gjerstadheimen, i så fall kun for beboerne der, sier hun.

- Vi  skal ha et nytt møte i komiteen førstkommende mandag og om noen har  noen gode idéer til andre aktiviteter vi kan ta med i programmet er det bare å ta kontakt med meg eller Åse, avslutter bygdas ordfører.

 

Et år for historiebøkene
2020 blir på mange måter et spesielt år som nok vil bli husket i generasjoner som det unntaksåret det på mange måter er. At Gjerstad kommune tenker i kreative baner for en alternativ feiring er positivt. Kanskje kan enkelte av tiltakene som planlegges bli så populære at de også blir begynnelsen på nye tradisjoner? Det er uansett bare å glede seg til 17.mai! 

Flere saker

Moe Odin er nyvalgt medlem i travsportens Hall Of Fame

Moe Odin innlemmet i travsportens Hall Of Fame!

Ordfører Inger Løite

Vil tilby kommunal koronastøtte til lokale bedrifter

Varaordfører Steinar Pedersen.

Foreslo to nye tiltak i kommunestyremøtet

8 idrettsstipender til unge talenter i Agder

 Nils Harald Reiersen i Den Lille Dyrehage.

- Tusen takk i en krevende tid!

Gratis studietilbud hos Universitetet i Agder

Gapahuken ved Sigderdammen. Foto: Gjerstad JFF

Gjerstad JFF med nye lavterskeltilbud til familier

Foto: Gjensidigestiftelsen.no

Vil du glede barn og unge med en aktivitet i sommer?