17. maitoget i Gjerstad slik vi kjenner det. Arkivfoto.
17. maitoget i Gjerstad slik vi kjenner det. Arkivfoto.

Historiens lengste 17.maitog i Gjerstad?

Årets 17.maifeiring i Gjerstad blir ikke som den vi er vant med. Koronasituasjonen setter begrensninger, men det åpner også opp for å tenke litt "ut av boksen" i år.

Ordfører Inger Løite har sammen med leder i skolens 17.maikomité drodlet litt om hvordan vi best kan markere årets nasjonaldag i bygda.

Historiens lengste 17.maitog i bygda
Det planlegges blant annet et mobilt 17.maitog i år, der publikum oppfordres til å stille med biler og kjøre i kortesje rundt i bygda, fra Brokelandsheia opp til Holmen Gård og tilbake. 

- Alle som har lyst kan delta i bilkortesjen og vi vil oppfordre alle til å pynte bilene med flagg, etc. De som ikke ønsker å kjøre må gjerne møte opp langs veien og bidra til 17.maistemningen.

17.mai på Facebook
- Vi planlegger også å lage en egen facebook-gruppe der folk kan legge ut hilsninger, bilder og gjerne små filmsnutter om hvordan de feirer denne litt uvanlige nasjonaldagen, sier ordføreren.

Sognepresten har tilbudt seg å holde gudstjenest i flere omganger, enten i kirken eller utendørs. Vi forsøker også å få til en liten konsert med skolekorpset utenfor Gjerstadheimen, i så fall kun for beboerne der, sier hun.

- Vi  skal ha et nytt møte i komiteen førstkommende mandag og om noen har  noen gode idéer til andre aktiviteter vi kan ta med i programmet er det bare å ta kontakt med meg eller Åse, avslutter bygdas ordfører.

 

Et år for historiebøkene
2020 blir på mange måter et spesielt år som nok vil bli husket i generasjoner som det unntaksåret det på mange måter er. At Gjerstad kommune tenker i kreative baner for en alternativ feiring er positivt. Kanskje kan enkelte av tiltakene som planlegges bli så populære at de også blir begynnelsen på nye tradisjoner? Det er uansett bare å glede seg til 17.mai! 

Flere saker

Presteveien til og fra Vegårshei, blir stengt i perioder pga. veiarbeid. Kart: Gjerstad kommune.

Presteveien blir stengt i perioder

Steinar Pedersen (H) og Tone Strat (KrF) var ikke helt på bølgelengde i torsdagens debatt om Gjerstad kirkelig fellesråd.

Temperaturen steg et par hakk i torsdagens kommunestyremøte

Fra et tidligere E18-møte på Brokelandsheia. Arkivfoto.

Nye Veier avlyser folkemøte om E18

Kommunestyret i Gjerstad. Arkivbilde.

Får spørsmål om støtte til idrettstalenter i kveldens møte

Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Nye områder i Gjerstad utvikles for fibertilkobling

Ordfører Inger Løite

En liten rapport fra ordførerkontoret

Magnus Sørbø er blant landets beste juniorer på sykkel. Arkivbilde.

Magnus Sørbø på pallen i Norgescupen

VMK Diana ble nr. 2 i stormløpet på Bjerke lørdag ettermiddag. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

VMK Diana travet inn 250 000 kroner!