Gjerstad Utlånssentral tilbyr massevis av utstyr for ulike utflukter i naturen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com
Gjerstad Utlånssentral tilbyr massevis av utstyr for ulike utflukter i naturen. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Gjerstad Utlånssentral tilbyr utstyr for spennende naturopplevelser

Den nylig åpnede utlånssentralen i Gjerstad ønsker å informere bygdas innbyggere om sitt allsidige tilbud på utstyrsfronten.

Gjerstad Utlånssentral åpnet 1. september, og er lokalisert i kjelleren på kommunehuset i øvre Gjerstad. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Frivillighet Norge, Barne- ungdoms- og familiedirektoratet og Gjerstad kommune. Frivillighet Norge har i en årrekke jobbet for at alle barn og unge skal ha de samme mulighetene for å være med på fritidsaktiviteter. Gjerstad har i 2020 mottatt et tilskudd på kr. 100 000 for å legge til rette for en åpning av en utlånssentral. 
 

Stort utvalg
- Det er blitt kjøpt inn mye nytt utstyr som vi håper kan få mange gode opplevelser i årene som kommer. Det er blant annet kjøpt inn nye sykler, turutstyr som telt, tursekker, hengekøyer, soveposer, liggeunderlag og turkjøkken, samt sparkesykler, redningsvester og skøyter. Det vil etter hvert også bli kjøpt inn noe mer vinterutstyr som slalåm og rattkjelker, sier leder av utlånssenteret, Julie Sundsdal Nærdal

- Vi har også opprettet et samarbeid med Gjerstad IL når det kommer til langrennsski. Idrettslaget har sagt seg villige til at deres utstyr står her på utlånssentralen, slik at alle kan låne det gratis, fortsetter hun.

Tar gjerne imot mer utstyr
- Selv om vi begynner å få et bredt tilbud av utsyr i hyllene våre er det fortsatt plass og ønske om mer. Jeg vil derfor oppfordre alle til å se hjemme hva man har av idretts- og fritidsutstyr som fortsatt er i god stand. Kanskje det finnes noe som kan doneres bort til utlånssentralen. Vi tar gladelig imot, sier Julie.

- Utlånssentralens mål er å tilrettelegge så innbyggere i kommunen kan være mer i aktivitet, og prøve nye aktiviteter. Vi har spesielt fokus på barn og unge. Dette er en del av vår storsatsing i kommunen som heter «Vi bryr oss- SAMMEN for barn og unge».

Et tilbud til alle
- Dette skal være en utlånssentral for hele Gjerstad. Her kan hvem som helst komme innom og låne utstyr til ferier, aktivitetsdager, turer eller andre ting man skal delta på. Våre åpningstider er tirsdag 14.00-18.30, torsdag 08.00-15.30 og fredag 10.00-14.00. Vi gleder oss til å være bidragsyter til at barn, og unge i Gjerstad får mulighet for gode tur- og fritidsopplevelser i sitt nærmiljø, avslutter Julie Sundsal Nærdal.

Flere saker

Fremtiden blir mer og mer digital. Illustrasjonsbilde: Østre Agder Sparebank.

Østre Agder Sparebank lanserer digitale betalingskort

Det ble en tøff fight i melkespannholding som avgjorde kampen mellom kveldens utfordrere i Farmen. Skjermdump: TV2

Per Gunvald er med videre i Farmen

Åse Torill Sørbø (innfelt sammen med sin mann Isak) vant 100 000 kroner i ettermiddag. Foto: Facebook.

Åse Torill vant 100 000 i Facebook-lotto!

SIGNERER AVTALE: Fra venstre, Peter Fellman, direktør for Di-gruppen, Trond Valle fra Estate Media, Peter Lingmerth, sjef for Fastighetsnytt og Anders Eriksson fra Bonnier News. Foto: Marte Gjærde/Estate Media

Trond Valle selger livsverket til svensk mediegigant

Hvilke to av disse tre utfordrerne som blir med videre avgjøres i kveld. Foto: TV2

I kveld avgjøres Per Gunvalds videre skjebne i Farmen

Per Vetle Kals starter opp trenervirksomhet på Moe Gård neste år. Arkivbilde.

Flytter hjem til Gjerstad og starter egen trenervirksomhet

Per Gunvald Haugen er klar for Farmen!  Foto: Privat

TV2 bekrefter at Per Gunvald blir Farmen-utfordrer

Gjerstad ligger på 3. plass i Agder i gjennomsnittlig innsamlet beløp pr. innbygger. Skjermdump: Giverstafett.no

Gjerstads innbyggere blant de rauseste i fylket