Det var ikke noe å si på innsatsen til barneskolelevene ved Abel skole i dag. Foto: Marit L. Presthagen.
Det var ikke noe å si på innsatsen til barneskolelevene ved Abel skole i dag. Foto: Marit L. Presthagen.

Elevene ved Abel skole løp og løp - for tusenvis av kroner

Årets TV-aksjon søndag 24. oktober går til inntekter for å gi jenter i U-land muligheten til å velge sin egen fremtid, og vie seg til livet.

image
image
image
image
image
image
image
image

Årets TV-aksjon går til Plan International Norges arbeid mot barneekteskap. Sammen skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.  

Vi skal jobbe for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud, er budskapet fra NRK som står bak årets innsamlingsaksjon.

Abel skole løp inn tusenvis av kroner
Elever i alle de 10 klassetrinnene ved Abel skole løp inn penger for årets TV-aksjon onsdag. Elevene har selv skaffet seg "sponsorer" fra familie og kjente, som bidrar med en sum penger pr. runde elevene klarte å løpe på 20 minutter. Hvor mye det til slutt ble samlet inn er foreløpig uvisst, men flere elever rakk å løpe opp mot 15 runder à 300m på den tilmålte tiden. En av elevene hadde klart å samle inn nok sponsorer til at hver eneste runde betydde 300 kroner. Slikt blir det fort penger av! I fjor, da det ikke var bøssebærere, samlet elevene ved Abel skole inn hele 75000 kroner. - Det blir spennende å se hvor mye som kommer inn i år, sier inspektør for barnetrinnet, Marit Lohne Presthagen. 

Gi penger via Spleis
Det går også an å gi penger via nettjenesten Spleis. Her er det fint om pengene gis via Abel skoles egen tjeneste, som du finner HER I skrivende stund, onsdag kl. 20.30 er innsamlet beløp kr. 30 210, fordelt på 73 givere. Dette er spesielt fint for folk som ikke er hjemme på søndag. 
 


Varaordfører Steinar Pedersen og inspektør for
barnetrinnet ved Abel skole, Marit Lohne Presthagen

Varaordfører Steinar Pedersen stilte opp under dagens arrangement for å heie frem elevene til ekstra innsats. Han er kommunens lokale leder for årets innsamlingsaksjon. Sammen med skolens rektor, Christoffer Gautland Andersen, Marit Lohne Presthagen og inspektør for ungdommstrinnet, Gro Bråtvannsdal Wåsjø stilte han opp i TV-aksjonens T-skjorter. Etter hvert som elevene var ferdige med sine løp ble det servert grillpølser, sponset av Eurospar Brokelandsheia. Dette var tydelig populært, pølsene gled ned på høykant, faktisk hele 600 av dem ble fortært i løpet av dagen.

- Dette er et godt tiltak som kommunen hvert år stiller opp for, sier varaordfører Steinar Pedersen. Folk i bygda kan forvente besøk av bøssebærere i tidsrommet kl. 15.00 - 17.00 på søndag. Er det noen som har lyst til å bli med rundt på innsamlingen som bøssebærere har vi fortsatt plass til noen til. Disse kan kontakte meg på tel. 906 65 921, sier Pedersen. 

 

Flere saker

Det er på tide å skaffe seg årets julekalender fra Gjerstad Skolekorps.

Støtt Gjerstad Skolekorps - kjøp årets julekalender

Tom Inge Ausland. Arkivbilde

Vil kjøre ut julekasser til vanskeligstilte

Ordfører Inger Løite måtte selv se på klokka etter kveldens rekordraske kommunestyremøte. Skjermdump: Kommunens WebTV

Kommunestyret satte sannsynligvis ny rekord i kveld

Denne unge familien fra Fredrikstad viser stor medmenneskelighet i forbindelse med julen. Foto: Facebook.

Deler julekvelden i Gjerstad med ensomme

Steinar Pedersen holdt foredrag om Brokelandsheia på Vestmarkonferansen. Foto: Privat.

Vestmarkonferansen: Presenterte næringsområdet på Brokelandsheia

Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

3 nye smittetilfeller tirsdag

Sjef for Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen.

Heimevernet er 75 år: - La oss hylle HV-soldatene!

Illustrasjon: Depositphotos.com

Avlyser årets juleåpning på Brokelandsheia