Kan Gjerstad kommune snart få en kommunal influencer/blogger? Illustrasjonsbilde.
Kan Gjerstad kommune snart få en kommunal influencer/blogger? Illustrasjonsbilde.

Bør Gjerstad investere i en kommunal influencer?

Dette kan fort bli et tema i kommunal strategitenking rundt i flere norske kommuner, og ordføreren i Gjerstad er allerede på ballen.

Avisen Varden opplyser om at Fyresdal kommune har søkt etter en kommunal influencer/blogger for å flytte dit for en periode på minst ett år og promotere bygda i sosiale medier.

Kommunen har fått 12 søkere på sin utlysning og arrangerer i dag en pressekonferanse der de presenterer den som har fått jobben.

- Dette er spennende tanker og i tråd med hva vi i posisjonen i Gjerstad tenker kan være interessant å se nærmere på. Jeg kjenner ordføreren i Fyresdal som en kreativ person med mange spennende ideer, og denne kan fort vise seg å være en fornuftig investering for norske distriktskommuner å gjøre. Veldig mye skjer i sosiale medier for tiden, og vi må nok bare innrømme at kommunal sektor ikke er blant de kjappeste til å tilpasse seg denne utviklingen, sier ordfører Inger Løite til iGjerstad.no. 
 

- Mange småkommuner sliter med fraflytting og vi trenger å tenke i nye baner, sier Løite, som nå vil følge utviklingen av prosjektet i Fyresdal videre.

 

- Viser det seg at dette er positivt for Fyresdal  er det stor sannsynlighet for at det også vil være det for oss. Vi trenger å spre positivitet og å få ut informasjon til kommende generasjoner om at et liv på landsbygda på mange måter kan gi opplevelser man ikke får i tettbygde strøk, avslutter ordføreren, som kommer til å drøfte tiltaket med sine samarbeidende partier i Gjerstad.

SIste: Fyresdal kommune har engasjert Liv Andrea Sulheim (29) fra Lom til oppgaven med å synliggjøre kommunen i sosiale medier. Sulheim har 12 000 følgere på Instagram, er utdannet grafisk designer og har en master i fotodokumentasjon, som prosjektledelsen mener gjør henne godt rustet til å vise fram livet i bygda.
Se Vardens intervju med henne i filmsnutten under.

 

 

 

Hun fikk jobben som kommunens influenser

Flere saker

Moe Odin er nyvalgt medlem i travsportens Hall Of Fame

Moe Odin innlemmet i travsportens Hall Of Fame!

Ordfører Inger Løite

Vil tilby kommunal koronastøtte til lokale bedrifter

Varaordfører Steinar Pedersen.

Foreslo to nye tiltak i kommunestyremøtet

8 idrettsstipender til unge talenter i Agder

 Nils Harald Reiersen i Den Lille Dyrehage.

- Tusen takk i en krevende tid!

Gratis studietilbud hos Universitetet i Agder

Gapahuken ved Sigderdammen. Foto: Gjerstad JFF

Gjerstad JFF med nye lavterskeltilbud til familier

Foto: Gjensidigestiftelsen.no

Vil du glede barn og unge med en aktivitet i sommer?