Bevisst feilinformasjon fra AAB?
Bevisst feilinformasjon fra AAB?

Bevisst feilinformasjon fra Aust Agder Blad?

- Man må  kunne forvente at informasjonen i AAB er sannferdig og nøyaktig.
// Rune Hagestrand, No Limit Events AS

Følgende leserinnlegg er sendt til Aust Agder Blad:

Det er lenge siden jeg har sluttet å tro på alt som står i avisene, spesielt i Aust Agder Blad (AAB) der jeg ved flere anledninger har erfart hvordan avisen prioriterer å lage tabloide «klikksaker» ved å spre både usannheter og overdrivelser.  Jeg har til nå ikke valgt å kommentere dette i avisen, men nå er begeret fullt. 

Torbjørnshall
Jeg går ut fra at de fleste som leser AAB ikke kan ha unngått å registrere avisens føljetong om teknisk utstyr i Torbjørnshall i Gjerstad og min rolle i dette. Jeg har stor respekt for avisens oppgave med å belyse offentlig pengebruk.  Man må imidlertid kunne forvente at informasjonen i avisen er sannferdig og nøyaktig. I denne konkrete saken har avisen på forsideplass beskyldt meg for å sitte rundt alle sider av forhandlingsbordet, noe jeg beviselig ikke har gjort. Jeg har ALDRI vært med på å behandle en sak i kommunen jeg selv har økonomiske interesser i. Jeg har ikke engang vært tilstede i møtene der vedtak er gjort. AAB har ikke klart å påvise at jeg har begått et eneste regelbrudd, men likevel slått opp artikler i størrelsesorden som i en drapssak.

Kommunen sparte 443 073 kroner
I sine mange artikler om denne saken nevnes det aldri at utstyret som mitt firma leverte til Torbjørnshall var betydelig billigere enn andre tilbud, nærmere bestemt kr. 443 073,- eks.mva billigere for tilsvarende utstyrspakke. Selv om dette hadde tatt noe av brodden i saken, fortjener ikke leserne å få vite dette også?

«Kan måtte punge ut med 600 000 kroner for ny scene» er overskriften i nettavisens siste oppfølger i saken. Selv om kommunens representant i saken opplyser om at han har innstilt på å velge en av tre rimeligere alternativer, i en prisklasse godt under 1/3 av dette beløpet velger avisen å følge sitt «i verste fall»-prinsipp når overskriften skal produseres.  For lesere som ikke er abonnenter og kan lese hele saken, er overskriften direkte misvisende. Verdt å bemerke til saken er at  det er helt vanlig å benytte jekkestropper for å sette sammen sceneelementer, ikke minst for å spare tid. Hadde jeg blitt kontaktet hadde jeg kunnet avklare en hel del. Det ville imidlertid ha ødelagt kritikken, så derfor ble jeg nok ikke spurt. Kan AAB svare på hvorfor jeg i en artikkel der mitt navn eller firma er omtalt hele 9 ganger, ikke gis anledning til tilsvar?

Feilinformerer i bompengesaken
Nok et eksempel på avisens misvisende tallopplysninger får man ved å lese tirsdagens reportasje om kommunestyrerepresentant Marie Bakka sine framtidsutsikter om nye bomtakster i distriktet. AABs lek med store tall i store skrifttyper fortsetter. I tillegg til store feilberegnede totalsummer, hvorfor opplyses det ikke om bilistenes muligheter for å velge et bomfritt og helt gratis alternativ mellom Gjerstad og Tvedestrand? 

Jeg anbefaler alle å lese avisinnlegget «Kan vi stole på artikler fra Aust-Agder Blad» i AABs nettavis, ført i pennen av Tore Karlstad.  Dette treffer spikerhodet klokkerent.  

Rune Hagestrand
No Limit Events AS

Flere saker

Marcus Langmyr hevder seg godt i årets norgescup i leirdueskyting. Foto: Facebook

Imponerende leirdueskyting av Marcus Langmyr

Magnus Sørbø fikk en stor gavesjekk etter sin andreplass i dag.

Magnus ble nr. 2 i Norgescupen i Trondheim

Adina Limyr er her avbildet sammen med fire av fem barnebarn i forbindelse med 100-årsdagen i 2016.

Adina fyller 104 år!

Nybygget på Solem skytebane er i ferd med å bli ferdig. Foto: GJJF.

Nybygg på Solem med moderne teknologi

Ove Støylen kommer til Holmen Gård fredag 14. august.

Ove Støylen klar for Holmen Gård 14. august

Fotballbanen på Klokkargården er klargjort for høstsesongen.

Klokkargården er klar for seriespill - her er kampoppsettet

Brokelandsheia Blomster og Garn. Foto: Finn.no

Brokelandsheia Blomster og Garn til salgs

Helena Trydal har vært misjonær på Madagaskar i en årrekke. Foto: Gjerstad Menighet

Gjerstad Menighet støtter "Sammen som kirke i hele verden"