Tom Inge Ausland er initiativtaker til julefeiring for alle i Gjerstad i år.
Tom Inge Ausland er initiativtaker til julefeiring for alle i Gjerstad i år.

Vil lage "Jul for alle" i Gjerstad på julaften

Tom Inge Ausland ønsker å samle gode krefter for åpen julefeiring i Gjerstad på julaften.

Arrangementet blir på julaften fra kl. 16-19. Det er gratis å delta og åpent for alle som ønsker å være med.

- Tanken bak et slikt arrangement er at vi vet at mange, av ulike årsaker,  sliter ekstra i forbindelse med julehøytiden. Vi vet at noen er helt alene på julaften og savner noen å være sammen med. Og det kan jo også tenkes at andre også har lyst til å feire julaften sammen med flere enn bare sin egen familie. Uansett, alle er velkommen, barn, ungdom, voksne og eldre, sier Tom Inge Ausland til iGjerstad.no 

Det legges opp tilen  tradisjonell julefeiring med julemiddag, julesanger, gang rundt juletreet og selvsagt kommer nissen. Det  blir også en alternativ middag for dem som ikke spiser svinekjøtt.

Vi satser på at «gamlebanken» i øvrebygda blir et passende lokale å være i, og vil ordne med transport for allle som trenger det, sier Tom Inge. 

Samarbeider med flere
- Jeg har fått med meg Agnete Aasbø, Trond Valle og ordfører Inger Løite som alle stiller som frivillige og som også har fått med seg flere familiemedlemmer for å hjelpe til. Vi vet jo foreløpig ikke hvor mange som kommer og hvor mange frivillige vi trenger for å få det til. Men er det noen som kan tenke seg å bidra noen ettermiddagstimer på julaften er det fint om de tar kontakt med meg eller en av de andre, sier Ausland.
 

Trenger noen flere samarbeidspartnere
For å få dette til er vi er også avhengig av noen flere som kan bidra med litt økonomisk støtte til prosjektet. Vi har allerede fått positiv respons fra et par næringsdrivende som ønsker å stille opp for bygda og vise at vi Gjerstad bryr oss om hverandre. For å komme i mål trenger vi fortsatt litt hjelp fra noen flere, så vi håper dette kan være en oppfordring til andre næringsdrivende om å støtte opp om tiltaket. 

Mer info kommer
Vi jobber nå med å få alle detaljer på plass og vil gå ut med mer informasjon i god tid før jul. Det blir lagt opp som et arrangement med påmelding, slik at vi best mulig kan beregne innkjøp. Det blir også opprettet et arrangement på Facebook der man kan melde seg på, sier Ausland.

 

Flere saker

Ånon Flåta i sesongåpningen på Sjusjøen i helga. Foto: GIL

Ånon fikk prøve seg mot verdens beste på Sjusjøen

Kommunestyret skal torsdag vedta skolerutene for Abel skole fram til og med våren 2022.

Her er forslaget til skoleruter for de neste to årene

Varaordfører Steinar Pedersen foreslås som ny leder av næringsutvalget i kommunen.

Disse foreslås valgt til ulike råd, nemnder og utvalg.

Kommunestyret i Gjerstad skal torsdag avgjøre om man skal si ja eller nei til 10 nye flyktninger i 2020. Illustrasjonsbilde.

Gjerstad anmodes om å ta imot 10 nye flyktninger i 2020

Her er årets Movembergjeng: F.v. Marit Presthagen, Preben Kobro, Anne Grethe Haugholt, Kim André Larsen, Cassandra Andreassen, Tor Arne Brendalsmo, Sigrid Veronica Ludvigsen, Olav Magne Brekka, Ann Lisbeth Bråten Røed, Knut Magnar Nilsen, Tone Åkre Dalen, Per Tellefsdal Sunde.

I god rute til Movemberkonserten på lørdag

Alle barn i Gjerstad inviteres med på gratis juleverksted 1. desember.

Kiwanis Club Gjerstad inviterer til juleverksted

Vassendgutane til Gjerstad LIVE 2020

Vassendgutane til Gjerstad LIVE 2020

Kåre Dalane har skrevet en artikkel om Gunhild Morka i årets "Før i tida".

"Før i tida" lanseres 17. november