Eksempel på matvarer som foreningen Norge-Moldova kjøper inn og deler ut til trengende. Foto: Privat.
Eksempel på matvarer som foreningen Norge-Moldova kjøper inn og deler ut til trengende. Foto: Privat.

Vil kjøpe inn matpakker til trengende i Moldova til jul

Foreningen Norge-Moldova har nylig sendt ut informasjonsbrev om deres ulike hjelpearbeid. I forbindelse med julen søker foreningen støttespillere for å kunne kjøpe inn viktige matvarer til de mest trengende i det fattige landet.

Følgende er hentet fra informasjonsbrevet:

"I forbindelse med den ortodokse julefeiringen 6. og 7. januar vil det også i år bli kjøpt inn mat og julegaver til de fattigste i Selemet, Moldova. Ei gruppe fra Norge vil bistå med å pakke og dele ut der nede dagene før julefeiringen. Målet er 2 – 300 familiepakker. 

En familiepakke består av 27 forskjellige matvarer og husholdningsartikler. Barna får i tillegg en sjokoladeeske. Dette er kjærkomment for de som lever på et eksistensminimum. Ordfører Tatiana Badan i Selemet sa at noen hadde kommet og sagt at hun måtte huske på dem i  år også, for med ei slik pakke hadde de mat i 3 måneder.

Hver pakke koster ca kr 275,- til kr 300,-. Nå i adventstiden håper vi på respons fra enkeltpersoner og andre til dette. Midlene formidles gjennom foreningen Norge Moldova til ordfører Tatiana Badan. Hun står for innkjøp av mat lokalt i Moldova, og er flinkt til å få gode kjøp.

Vil du være med å gi ei matpakke eller flere, så kan du overføre penger til konto  2907.11.27166 eller vipps 134117 og merke innbetalingen med «julemat».

Norge-Moldova foreningen

 

 

Flere saker

Eikelands Verk

Aktivitetsdager på Eikelands Verk

Ordførerkandidatene Halvard Skaaland (Frp), Inger Løite (Ap), Steinar Pedersen (H), Gro Eskeland (Sp) og Tone Strat (KrF) imponerte med god kakekunst.

Tone Strat vant "Kakebakekrigen"

Zainab Yousefi holdt tale for dagen.

Sterk 17.maitale i Gjerstad

Det var folksomt på plassen utenfor Gjerstad skole i ettermiddag.

Bilder fra feiringen i Gjerstad

Fra årets 17.maitog i Gjerstad

Gratulerer med dagen!

Solås Solstudio åpner på Fiane 20. mai. Illustrasjonsbilde.

Solås Solstudio åpner 20. mai

Chris Medina kommer til Brokelandsheia 31. august

Chris Medina til Brokelandsheia

Leirduesti på Solem skytebane 25. mai