Per Vetle Kals på vei til delt seier med Ubet. Foto: Hesteguiden.com
Per Vetle Kals på vei til delt seier med Ubet. Foto: Hesteguiden.com

Per Vetle Kals tok årets fjerde seier

Varmblodshoppa Ubet hadde ikke vunnet på 35 starter i karrieren før Per Vetle Kals (21) lokket frem seiersinstinktet hennes. 

Per Vetle Kals' kometkarriere fortsetter i samme heseblesende tempo. 21-åringen fra Gjerstad har høstet enormt med ros fra fremtredende travprofiler de seneste månedene, og hans profesjonelle fremtoning går også hjem hos hesteeiere på begge sider av grensen.

Eierskryt til Kals
Mandag kveld lokket kusketalentet frem seiersinstinktet hos varmblodshoppa Ubet på Klosterskogen, og sørget for at 6-åringen i karrierens 36. start endelig fikk smake seierens sødme. Det fikk eierkretsen på fire karer fra Fyresdal til å trekke frem superlativene.

– Vi har funnet en kusk som er fantastisk god. Vi heier på Kals videre!, fastslo den glade eiergjengen. Seieren delte Ubet og Kals med lenge ledende Baronesse Hooves etter at målfotoet ikke klarte å skille de to hestene.

– Det var bra at vi fikk dele seieren i dag. Jeg har vært veldig godt fornøyd med henne i det siste, hun duger fremover også, mente Kals om den seks år gamle hoppa.

Foran fjorårets skjema
Med mandagens seier har austegden allerede tatt fire triumfer så langt i januar, og er allerede foran skjemaet til å slå fjorårets rekordtall. I 2018 vant Kals tre seire i januar og endte til slutt opp på 19 seire totalt. Allerede i kveld jakter han ny seier på Forus, og lørdag betros han oppgaven som kusk bak svenskegjesten Sofarsogood under V75-omgangen på Biri.

– Jeg er takknemlig for de fine hestene jeg har fått kjøre, og håper bare det fortsetter, sa en ydmyk Kals etter gårsdagens seier.

Flere saker

Elevene ved Gjerstad skole hadde grillfest for å markere slutten på skoleåret.

Siste skoleavslutning på Gjerstad skole

Opprop mot nedleggelse av Familiehuset

Ordfører Inger Løite

- Omorganisering og endringer i Familiehuset i Gjerstad

Ellen Bakke er tidligere ansatt i Familiehuset i Gjerstad

Nedleggelse av Familiehuset i Gjerstad

- Hastverks-nedleggelse av Familiehuset i Gjerstad gagner ingen

Staysman & Lazz under sin konsert fredag kveld

Gjerstad LIVE legges ned

Gro Eskeland er Senterpartiets ordførerkandidat i Gjerstad.

Bli litt bedre kjent med: Ordførerkandidat for SP - Gro Eskeland

Tone Helene Strat er Kristelig folkepartis ordførerkandidat i Gjerstad.

Bli litt bedre kjent med: Ordførerkandidat for KrF - Tone Helene Strat