Per Vetle Kals på vei til delt seier med Ubet. Foto: Hesteguiden.com
Per Vetle Kals på vei til delt seier med Ubet. Foto: Hesteguiden.com

Per Vetle Kals tok årets fjerde seier

Varmblodshoppa Ubet hadde ikke vunnet på 35 starter i karrieren før Per Vetle Kals (21) lokket frem seiersinstinktet hennes. 

Per Vetle Kals' kometkarriere fortsetter i samme heseblesende tempo. 21-åringen fra Gjerstad har høstet enormt med ros fra fremtredende travprofiler de seneste månedene, og hans profesjonelle fremtoning går også hjem hos hesteeiere på begge sider av grensen.

Eierskryt til Kals
Mandag kveld lokket kusketalentet frem seiersinstinktet hos varmblodshoppa Ubet på Klosterskogen, og sørget for at 6-åringen i karrierens 36. start endelig fikk smake seierens sødme. Det fikk eierkretsen på fire karer fra Fyresdal til å trekke frem superlativene.

– Vi har funnet en kusk som er fantastisk god. Vi heier på Kals videre!, fastslo den glade eiergjengen. Seieren delte Ubet og Kals med lenge ledende Baronesse Hooves etter at målfotoet ikke klarte å skille de to hestene.

– Det var bra at vi fikk dele seieren i dag. Jeg har vært veldig godt fornøyd med henne i det siste, hun duger fremover også, mente Kals om den seks år gamle hoppa.

Foran fjorårets skjema
Med mandagens seier har austegden allerede tatt fire triumfer så langt i januar, og er allerede foran skjemaet til å slå fjorårets rekordtall. I 2018 vant Kals tre seire i januar og endte til slutt opp på 19 seire totalt. Allerede i kveld jakter han ny seier på Forus, og lørdag betros han oppgaven som kusk bak svenskegjesten Sofarsogood under V75-omgangen på Biri.

– Jeg er takknemlig for de fine hestene jeg har fått kjøre, og håper bare det fortsetter, sa en ydmyk Kals etter gårsdagens seier.

Flere saker

Gode prestasjoner i NM i Orkdal

Fartskontroll i Øvre Gjerstad i dag resulterte i 8 forenklede forelegg. Illustrasjonsfoto.

Ny fartskontroll på Gjerstadveien ga penger til statskassen

Slik foreslås den nye veitraséen fra Dørdal til Tvedestrand Slik foreslås den nye veitraséen fra Dørdal til Tvedestrand

Slik foreslås den nye veitraséen fra Dørdal til Tvedestrand

Balder er tilbake i hjemlige omgivelser

Balder er tilbake i god behold

Har noen sett Balder??

Forsvunnet etter å ha blitt påkjørt

Brokelandsheia får fortsatt nyte godt av nærhet til E18

Nye Veier går for Brokelandsheia!

Anette Dahl kommer på besøk til Gjerstad

Spennende jaktforedrag med Anette Dahl

Nye Veier informerer Gjerstad kommune om fremdriften i konsekvensutredningen for ny E18 gjennom Gjerstad. Illustrasjonsbilde.

Får vite mer om rangeringen av E18-traséene