Den respekterte travprofilen Bo Eklöf trekker frem 21 år gamle Per Vetle Kals fra Gjerstad som den eleven som har gjort størst inntrykk på ham under sin tid som lærer på travgymnasiet Wången. Foto: Hesteguiden.com.
Den respekterte travprofilen Bo Eklöf trekker frem 21 år gamle Per Vetle Kals fra Gjerstad som den eleven som har gjort størst inntrykk på ham under sin tid som lærer på travgymnasiet Wången. Foto: Hesteguiden.com.

Per Vetle fremheves av svensk travprofil

Den svenske travprofilen Bo Eklöf har latt seg imponere av 21 år gamle Per Vetle Kals' talent. - Han er helt fantastisk, et naturlig hestemenneske, sier Eklöf.

Det var under TV-programmet "Live Lørdag" på kanalen Rikstoto Direkte, hvor Eklöf var gjest, at 21 år gamle Per Vetle Kals fra Gjerstad ble løftet frem som noe helt spesielt. Eklöf er en høyt respektert travprofil i Sverige, med over 2000 seiere som travkusk, og har de siste årene virket som lærer på travgymnasiet Wången i Östersund. Det var nettopp på Wången at 62-åringen fikk stifte bekjentskap med unggutten som til daglig pleier sitt virke hos Øystein Tjomsland på Sørlandets Travpark. Uoppfordret tok Eklöf ordet under TV-sendingen i forbindelse med en samtale om norske travstudenter i Sverige og fyrte av følgende salve av ros.

- Født til dette
- Per Vetle Kals er den eleven som har gjort størst inntrykk på meg gjennom alle årene jeg har virket som lærer. Jeg husker spesielt godt da han var opp i muntlig eksamen i treningsfysiologi hvor biologilæreren og jeg bare ble sittende og se på hverandre. Han kunne ledet undervisningen på feltet, ikke deltatt som elev. Han er helt fantastisk, et naturlig hestemenneske. Per Vetle er født til dette. Han er en tenker, og har den egenskapen at han har løst problemer allerede før han kommer i stallen på morgenkvisten, sa Eklöf for åpen mikrofon.

Kals selv fikk ikke sett TV-programmet, men reagerer slik da han blir gjort kjent med uttalelsene fra Eklöf.
- Oi, det er virkelig gøy at han trekker frem meg på den måten, det setter jeg pris på. At slik ord kommer fra ham er god reklame, understreker den dyktige 21-åringen.

 

Flere saker

Dachsen Viking er hjemme i varmen igjen. Foto: Facebook.

Viking er kommet til rette igjen

Per Vetle Kals ble årets kuskechampion for stallansatte på Klosterskogen

Per Vetle Kals med championtittel på Klosterskogen

Ordfører Inger Løite stod for ettermiddagens snorklipping på Burger King Brokelandsheia

Ordføreren åpnet Burger King Brokelandsheia

God stemning på Gjerstad Høyres årsmøte

Kun få minutter etter at Burger King åpnet dørene onsdag var det kø til kassene

Burger King fikk mange gjester på generalprøven

Varaordføreren er fortsatt i Gjerstad, ikke på tur i utlandet som det kan se ut om i dagens mailutsendelse fra ham

Hacket e-postkontoen til varaordføreren

Ordfører Inger Løite. Arkivbilde

- Gjerstad kommune samarbeider med Nye Veier AS

Det er siste innspurt på Burger King før dørene åpner for publikum fredag kl. 10.00

Burger King på Brokelandsheia åpner fredag kl. 10.00