Den respekterte travprofilen Bo Eklöf trekker frem 21 år gamle Per Vetle Kals fra Gjerstad som den eleven som har gjort størst inntrykk på ham under sin tid som lærer på travgymnasiet Wången. Foto: Hesteguiden.com.
Den respekterte travprofilen Bo Eklöf trekker frem 21 år gamle Per Vetle Kals fra Gjerstad som den eleven som har gjort størst inntrykk på ham under sin tid som lærer på travgymnasiet Wången. Foto: Hesteguiden.com.

Per Vetle fremheves av svensk travprofil

Den svenske travprofilen Bo Eklöf har latt seg imponere av 21 år gamle Per Vetle Kals' talent. - Han er helt fantastisk, et naturlig hestemenneske, sier Eklöf.

Det var under TV-programmet "Live Lørdag" på kanalen Rikstoto Direkte, hvor Eklöf var gjest, at 21 år gamle Per Vetle Kals fra Gjerstad ble løftet frem som noe helt spesielt. Eklöf er en høyt respektert travprofil i Sverige, med over 2000 seiere som travkusk, og har de siste årene virket som lærer på travgymnasiet Wången i Östersund. Det var nettopp på Wången at 62-åringen fikk stifte bekjentskap med unggutten som til daglig pleier sitt virke hos Øystein Tjomsland på Sørlandets Travpark. Uoppfordret tok Eklöf ordet under TV-sendingen i forbindelse med en samtale om norske travstudenter i Sverige og fyrte av følgende salve av ros.

- Født til dette
- Per Vetle Kals er den eleven som har gjort størst inntrykk på meg gjennom alle årene jeg har virket som lærer. Jeg husker spesielt godt da han var opp i muntlig eksamen i treningsfysiologi hvor biologilæreren og jeg bare ble sittende og se på hverandre. Han kunne ledet undervisningen på feltet, ikke deltatt som elev. Han er helt fantastisk, et naturlig hestemenneske. Per Vetle er født til dette. Han er en tenker, og har den egenskapen at han har løst problemer allerede før han kommer i stallen på morgenkvisten, sa Eklöf for åpen mikrofon.

Kals selv fikk ikke sett TV-programmet, men reagerer slik da han blir gjort kjent med uttalelsene fra Eklöf.
- Oi, det er virkelig gøy at han trekker frem meg på den måten, det setter jeg pris på. At slik ord kommer fra ham er god reklame, understreker den dyktige 21-åringen.

 

Flere saker

Siri Bjellerås har startet sin egen honningproduksjon på Ulltveit Gård i Gjerstad.

Lokal honning til salgs på Bankplassen Kaffe og Skroll

Evie Katrine Lønne i Gamlestaua i Egddalen. Foto: Privat.

Fikk 59000 til restaurering av Gamlestaua i Egddalen

Steinar Bergstøl Andersen. Foto: Vest-Agder fylkeskommune.

- Vi vil gjøre Agder mer attraktivt!

Kontorstolkonkurransen under Brokelandsheiadagene kan fort bli en lønnsom affære. Illustrasjonsfoto.

Kontorstolrace kan ta deg til Bali

Stea i Egddalen fremstår nå som en av bygdas fineste badeplasser, etter stor innsats fra ildsjeler i nabolaget.

Flotte badeforhold i øvrebygda

Det er ikke noe å si på utstikten i Enghola boligfelt. Foto: Ole A. Løite.

Selger de to første tomtene til halv pris

Moe Tyr var helt suveren på Jarlsberg i ettermiddag.

Moe Tyr uten konkurranse på Jarlsberg

Gjerstads deltakere traff på tre eliteløpere i Kristiansand fredag kveld. Foto: Ånon Ausland.

Fire gjersdølinger er klare for skifestival i Kr.sand lørdag