Gjerstad skolekorps bidrar til trivsel i bygda ved flere anledninger.
Gjerstad skolekorps bidrar til trivsel i bygda ved flere anledninger.

Skolekorpset søker støtte fra bygdefolket

Gjerstad skolekorps opplever medlemssvikt. Nå ber korpset om støtte for å kunne klare å opprettholde virksomheten videre.

De aller fleste i Gjerstad setter stor pris på korpset vårt, ikke minst for deres musikalske bidrag på 17.mai. Rekrutteringen er imidlertid nedadgående og noe må gjøres for at vi fortsatt skal kunne oppleve korpsmusikk i bygda til de store høytidene.

Det er bare åtte unge medlemmer i skolekorpset for tida, og for få familier til å dele på hjelpen vi trenger til dugnadsarbeid som loddsalg o.l. Med så få støttespillere er det vanskelig å dekke loddsalgsrutene i bygda. Salget av korpsets julekalender har heller ikke vært bra de siste årene.

Inger Hommefoss sier til iGjerstad.no at de likevel ikke gir opp så lett. - Vi håper å få noen flere aspiranter i korpset til høsten. Heldigvis har vi noen foreldre som bidrar med å være med å spille, slik at vi får det hele til å henge sammen musikalsk. Det er imidlertid ikke en ideell situasjon, sier Inger.

Søker en støttegruppe
Er det noen i bygda som ønsker å være med å støtte opp om korpset på en eller annen måte er det bare å ta kontakt. Vi ser gjerne også at foreldre oppfordrer barna sine til å bli med i korpset. Det er både lærerikt og moro, sier Inger, og avkrefter samtidig myten om at det blir veldig mye arbeid på foreldrene om barna er med. Slik er det slettes ikke, her er alt basert på frivillighet, og man bidrar kun om man har tid og lyst. Kanskje kunne vi få etablert en egen støttegruppe for korpset i bygda? Det hadde vært veldig nyttig for å klare å drive videre, sier Inger.

De som har mulighet til å være med på et eller annet oppfordres til å ta kontakt. Dette kan bl.a. gjøres på korpsets egen mimrekveld mandag 21. januar kl. 19.30 på Musikkens Hus ved Abel ungdomsskole, eller ved å kontakte Inger direkte.

På mimrekvelden vil korpset spille, og det vil bli vist bilder fra "gamle dager". 

- Vi håper at mange vil ta turen innom denne kvelden. Vi lover at det er ingen forpliktelser ved å møte opp, avslutter en engasjert korpspatriot.

 

Flere saker

Ann-Kristine Øverland står bak grytene i den nye cateringsatsingen hos Durapart på Vinterkjær

Durapart tilbyr catering og firmamat

Torgrim Holte kommer tilbake til Brokelandsheiadagene!

Torgrim Holte kommer tilbake til Brokelandsheia

Isak Knutsen, 16 år, fra Tromøya, er kåret til Nordens beste friluftsblogger.

Foredrag for alle frilufts-interesserte

Det finnes mange fine biler på Cuba

Reisebrev fra familien Ausland

Innbyggerne i Gjerstad kan se frem til lavere eiendomsskatt.

Eiendomsskatten reduseres med 5,6 millioner i Gjerstad

Kjell Trygve Grunnsvoll vil gjøre et nytt forsøk på å bli ordfører i Gjerstad

Her er Senterpartiets valgliste i Gjerstad

Ordfører Inger Løite tenker likevel kke å slippe taket i ordførerklubba

Inger gir seg ikke likevel

Ordfører Inger Løite

Ordførerens uke 3