Gjerstad skolekorps bidrar til trivsel i bygda ved flere anledninger. Arkivfoto.
Gjerstad skolekorps bidrar til trivsel i bygda ved flere anledninger. Arkivfoto.

Skolekorpset søker støtte fra bygdefolket

Gjerstad skolekorps opplever medlemssvikt. Nå ber korpset om støtte for å kunne klare å opprettholde virksomheten videre.

De aller fleste i Gjerstad setter stor pris på korpset vårt, ikke minst for deres musikalske bidrag på 17.mai. Rekrutteringen er imidlertid nedadgående og noe må gjøres for at vi fortsatt skal kunne oppleve korpsmusikk i bygda til de store høytidene.

Det er bare åtte unge medlemmer i skolekorpset for tida, og for få familier til å dele på hjelpen vi trenger til dugnadsarbeid som loddsalg o.l. Med så få støttespillere er det vanskelig å dekke loddsalgsrutene i bygda. Salget av korpsets julekalender har heller ikke vært bra de siste årene.

Inger Hommefoss sier til iGjerstad.no at de likevel ikke gir opp så lett. - Vi håper å få noen flere aspiranter i korpset til høsten. Heldigvis har vi noen foreldre som bidrar med å være med å spille, slik at vi får det hele til å henge sammen musikalsk. Det er imidlertid ikke en ideell situasjon, sier Inger.

Søker en støttegruppe
Er det noen i bygda som ønsker å være med å støtte opp om korpset på en eller annen måte er det bare å ta kontakt. Vi ser gjerne også at foreldre oppfordrer barna sine til å bli med i korpset. Det er både lærerikt og moro, sier Inger, og avkrefter samtidig myten om at det blir veldig mye arbeid på foreldrene om barna er med. Slik er det slettes ikke, her er alt basert på frivillighet, og man bidrar kun om man har tid og lyst. Kanskje kunne vi få etablert en egen støttegruppe for korpset i bygda? Det hadde vært veldig nyttig for å klare å drive videre, sier Inger.

De som har mulighet til å være med på et eller annet oppfordres til å ta kontakt. Dette kan bl.a. gjøres på korpsets egen mimrekveld mandag 21. januar kl. 19.30 på Musikkens Hus ved Abel ungdomsskole, eller ved å kontakte Inger direkte.

På mimrekvelden vil korpset spille, og det vil bli vist bilder fra "gamle dager". 

- Vi håper at mange vil ta turen innom denne kvelden. Vi lover at det er ingen forpliktelser ved å møte opp, avslutter en engasjert korpspatriot.

 

Flere saker

Marcus Langmyr hevder seg godt i årets norgescup i leirdueskyting. Foto: Facebook

Imponerende leirdueskyting av Marcus Langmyr

Magnus Sørbø fikk en stor gavesjekk etter sin andreplass i dag.

Magnus ble nr. 2 i Norgescupen i Trondheim

Adina Limyr er her avbildet sammen med fire av fem barnebarn i forbindelse med 100-årsdagen i 2016.

Adina fyller 104 år!

Nybygget på Solem skytebane er i ferd med å bli ferdig. Foto: GJJF.

Nybygg på Solem med moderne teknologi

Ove Støylen kommer til Holmen Gård fredag 14. august.

Ove Støylen klar for Holmen Gård 14. august

Fotballbanen på Klokkargården er klargjort for høstsesongen.

Klokkargården er klar for seriespill - her er kampoppsettet

Brokelandsheia Blomster og Garn. Foto: Finn.no

Brokelandsheia Blomster og Garn til salgs

Helena Trydal har vært misjonær på Madagaskar i en årrekke. Foto: Gjerstad Menighet

Gjerstad Menighet støtter "Sammen som kirke i hele verden"