Postgirobygget kommer til Gjerstad LIVE 15. juni. Her fra en tidligere konsert i Wrightegården i Langesund.
Postgirobygget kommer til Gjerstad LIVE 15. juni. Her fra en tidligere konsert i Wrightegården i Langesund.

Postgirobygget topper Gjerstad LIVE

Årets lineup til Gjerstad LIVE er klar. Denne gang satses det ekstra, med to av landets mest populære band som headlinere.

 

Gjerstad LIVE går av stabelen fredag 15. og lørdag 16. juni. De store trekkplasterne til årets festival er Postgirobygget fredag og Gunslingers lørdag. I tillegg kommer flere lokale band som har en solid fanskare i distriktet.

Fredagskvelden åpnes av The Slow City Band, der medlemmene kommer fra Gjerstad, Felle, Kragerø og Tvedestrand. Bandet spiller blues og rock coverlåter. De varmer opp for Postgirobygget, som vel ikke trenger ytterligere introduksjon. Bandet har eksistert i over 20 år og har en rekke kjente folkekjære slagere på programmet. Kvelden avsluttes med Reeperbahn Cowboys, et knalltøft liveband med base i Porsgrunn og Oslo.

Lørdagens konsertprogram åpnes med Tonehjulsværket fra Sannidal. De har fått en rekke fans i Gjerstad, ikke minst siden de også har tekster om gjersdølinger og folk i lokalmiljøet. De trekker fulle hus til sine konserter, og forhåpentligvis vil det også bli folksomt lørdag kl. 20.00 da bandet går på scenen. Hovedkonserten lørdag blir med Gunslingers fra Hardanger. Bandet er veldig populært i vår region og har bl.a. fylt Vegarheim til bristepunktet ved flere anledninger. Folkelig musikk som prirrer enhver dansefot.

Ramblers fra Kroken og Drangedal avslutter lørdagskvelden. De var også på besøk under fjorårets Brokelandsheiadager, og høstet stor jubel for sine tolkninger av kjente og kjære hits. De hadde da Vassendgutane som "oppvarmingsband" og får i år spille etter at Gunslingers har varmet opp publikum gode og varme.

Flere lokale bedrifter støtter opp
- For å klare et løft som dette er det avgjørende med gode samarbeidspartnere på laget. Flere som var med i fjor er også med igjen i år, for å forsøke å gjøre Gjerstad LIVE til et fast kulturelt innslag i bygda hvert år. Det er fortsatt plass til flere, og om noen ønsker å være med er det bare å ta kontakt til info@gjerstadlive.no 

Flere bedrifter har også bestemt seg for å legge sin sommeravslutning til årets festival. Det lages skreddersydde pakker med mat og drikke for bedrifter som ønsker å gjøre det samme for sine ansatte før sommerferien begynner. Allerede før lanseringen har tre lokale bedrifter booket plasser til ca. 100 ansatte. 

Utvidet teltkapasitet
For at været ikke skal være noen medvirkende faktor for besøkstallene, vil teltkapasiteten dobles fra i fjor. Med ca. 600m2 under tak kan rundt 1000 personer stå tørt under tak om værgudene ikke er helt med på laget. 

Billetter til introduksjonspris
I forbindelse med lanseringen av festivalen tilbys publikum billetter til ekstra lave priser ved bestilling på forhånd. Billetter er tilgjengelige via festivalens nettsider, www.gjerstadlive.no 
 

Postgirobygget - Idyll.Rådhusplassen 2011

Flere saker

Abonnenter i øvrebygda vil torsdag være uten vann pga. vedlikehold av anlegget.

Varsel om stenging av vann i øvrebygda

Nils Grantangen ble tildelt kulturprisen i 2017. Du kan bidra til hvem som får prisen i år

Send inn ditt forslag til årets kulturpris i Gjerstad

Skolene begynner igjen mandag 20. august

Per Vetle Kals på seremoniplass etter dagens NM-sølv for stallansatte

Sølv til Per Vetle Kals i NM for stallansatte

Soten vant med Per Vetle Kals i sulkyen

Per Vetle Kals på andreplass i NM før siste løp

Per Vetle Kals. Foto: Hesteguiden.com

Kan toppe suksessår med NM-tittel

Garli Moe Garlin vant på Bjerke onsdag

The Double for Tor Martin

Moe Tyr var suveren i kveldens V76-omgang på Bjerke Travbane

Moe Tyr med full kontroll på Bjerke travbane