Pesto kan man bruke til det meste!
Pesto kan man bruke til det meste!

Pesto!

Når høsten kommer lager vi pesto, syltetøy, gele, saft og kaker til fryseboksen.  Nå har jeg høstet siste rest av basilikumbladene, rørt blåbær og laget ripsgele.

Pesto

Vanskelighetsgrad: Enkel  Tid: 5 minutter  Allergener: Pinjekjerner, hvitløk

Du trenger:

  • Basilikumblader
  • Pinjekjerner (ristede)
  • Hvitløk
  • God olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • Parmesan

Kjør alt i en blender eller med en stavmikser til ønsket konsistens. Jeg liker å smake til med litt frisk sitron og salt/pepper.

Pesto holder seg godt i kjøleskap. Pass på å ha et godt lag med olivenolje på toppen når den settes i kjøleskapet.

 

Du kan bruke pesto til mye! Kok pasta og vend inn pesto - topp med spekeskinke. Bruk istede (eller i tillegg) for smør på brødskiva. Som salat dressing. På pizzaen. Til kylling. Til hvit fisk. 

 

Flere saker

Siri Bjellerås har startet sin egen honningproduksjon på Ulltveit Gård i Gjerstad.

Lokal honning til salgs på Bankplassen Kaffe og Skroll

Evie Katrine Lønne i Gamlestaua i Egddalen. Foto: Privat.

Fikk 59000 til restaurering av Gamlestaua i Egddalen

Steinar Bergstøl Andersen. Foto: Vest-Agder fylkeskommune.

- Vi vil gjøre Agder mer attraktivt!

Kontorstolkonkurransen under Brokelandsheiadagene kan fort bli en lønnsom affære. Illustrasjonsfoto.

Kontorstolrace kan ta deg til Bali

Stea i Egddalen fremstår nå som en av bygdas fineste badeplasser, etter stor innsats fra ildsjeler i nabolaget.

Flotte badeforhold i øvrebygda

Det er ikke noe å si på utstikten i Enghola boligfelt. Foto: Ole A. Løite.

Selger de to første tomtene til halv pris

Moe Tyr var helt suveren på Jarlsberg i ettermiddag.

Moe Tyr uten konkurranse på Jarlsberg

Gjerstads deltakere traff på tre eliteløpere i Kristiansand fredag kveld. Foto: Ånon Ausland.

Fire gjersdølinger er klare for skifestival i Kr.sand lørdag