Selfie fra Lærdalselva
Selfie fra Lærdalselva

På laksefiskcamp i Lærdalselva

Espen Dalen (14) har denne uka forsøkt lykken som laksefisker i Lærdagselva. Han var så heldig å vinne en billett til årets laksefiskecamp for ungdom. Selv om det ble smått med fisk, var opplevelsene store. Her forteller han selv litt om hva han har vært med på den siste uka.

- Jeg ble trukket ut til å bli med på en laksefiskecamp 2.-7. juli, for ungdom mellom 15 og 17 år. Det var totalt 16 deltakere fra hele Norge som deltok på campen. Vi kom opp på torsdag og etter inkvarteringen reiste vi til villakssenteret i Lærdal for å få en rundtur på senteret og se den kjente filmen om laksen. Etter det hadde vi et GoPro kurs med kjente fluefisker og filmskaper Lars Nilsen. Der lærte vi å lage fiskefilm og hvordan få et best mulig resultat. 

 

Fredag formiddag hadde vi kasteinstruksjon med Guideline jr.team og etterpå kom TV2 for å lage et innslag til "God Sommer Norge". Nettstedet Hooked.no var også tilstede og laget reportasje av leiren. Fisket startet kl 12 og frem til kvelden. Ingen fisk denne dagen. Utover kvelden ble det varslet 3 på flomvarsel i elva og fisket stoppet. 

 

Lørdag startet også fisket kl 12 og utover, ingen fisk, men et par napp som lovet bra. Søndagen var fisket fra kl 07.00 og utover, ingen fisk da heller men en del napp.Mandag var nest siste dag med fiske og det var fiske fra 07.00, men ingen fisk denne dagen heller. På kvelden var foreldrene invitert til felles grillaften med selvlaget hjorteburgere. Tirsdag var siste dag og vi rakk å fiske litt frem til kl 11.00 men heller ingen fisk da. Vi reiste fra leiren kl 12.00. 

 

Det var organisasjonen Redd Villaksen som hadde laget dette arrangementet for at unge skulle få en opplevelse for livet, og for at vi skulle lære å ta vare på laksen når de eldre går av. Etter campen håper vi at det blir flere sånne arrangementer i flere laks og sjøørretelver! Vi må få flere unge ut i elven, snittalderen er på 49 år av de som fisker laks.  Campen ble også sponset med god grillmat fra Leiv Vidar og det ble mye god mat iløpet av uken. En vellykket camp som jeg oppfordrer flere lakseelver til å arrangere! 

 

Flere saker

Per Vetle Kals kunne fredag styre sin søsters hest til en fin 2. plass på Jarlsberg Travbane. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

V.M.K. Diana debuterte med 2.plass på Jarlsberg Travbane

Kommunehuset i Gjerstad. Arkivfoto.

Svake resultater for Gjerstad i årets kommunebarometer

Arcturus fra en tidligere konsert i Chile. Foto: Facebook.

Arcturus til Møllafestivalen 14. og 15. august

Bankbygget på Brokelandsheia skal skrapes og males i neste uke.

Gjerstad idrettslag skal male bankbygget i sommer

10. oktober blir det Rosa sløyfe-løp på Brokelandsheia. Foto: Kreftforeningen.

Forbereder Rosa sløyfe-løp på Brokelandsheia

Tidligere ordfører på Vegårshei, Maya Twedt Berli, ønsker ny runde om kommunesammenslåing i østregionen.

Ønsker ny debatt om kommunestruktur i Østre Agder

Olaf Moen og Lars Løkketangen spiller i Melåslia 23. juli.

Inviterer til intimkonsert på Husmannsplassen i Melåslia

Nå åpnes det snart for utsendelse av brev og pakker hos Circle K Brokelandsheia. Arkivfoto

Circle K Brokelandsheia inngår avtale med HeltHjem.no