Ordfører Inger Løite
Ordfører Inger Løite

Ordførerens uke 10

Mandag får Gjerstad skole besøk av elever og lærere fra Elba og Wales. Varaordfører Knut Erik Ulltveit vil være til stede for å ønske dem velkommen, da jeg har en annen avtale.

Gjerstad skole er aktive og er med på mange spennende prosjekter, både lokalt og i samarbeid med andre land. Det er helt sikkert nyttig og verdifullt å utveksle erfaringer for å lære av hverandre. Jeg håper både barna og de voksne får et fint opphold i Gjerstad og ønsker Gjerstad skole lykke til!

SLT
SLT er en samordningsmodell for lokal forebyggende tiltak mot rus- og kriminalitet. Målet med SLT-arbeidet er at barn og unge i kommunen skal få riktig hjelp til rett tid av et hjelpeapparat som samarbeider godt på tvers av enheter og faggrupper.
Gjerstad kommune er med i et slikt samarbeid, og tirsdag skal jeg være med på mitt første møte i styringsgruppa. Styringsgruppa består av representanter fra ungdomsskolen, politiet, skolehelsetjenesten, MOT, barneverntjenesten - altså de som er i direkte kontakt med barn og unge.

Enhetsleder for Familiehuset er SLT-koordinator, og skal sørge for at disse sektorene møtes regelmessig for å utveksle kunnskap og erfaringer og bli kjent med hverandres arbeidsmåter og kulturer. Slik blir det enklere å drive målrettet forebygging. Når signaler fanges opp, kan rette tiltak settes inn tidligere og mer presist. Det er viktig at dette arbeidet også blir godt forankret hos politikerne for at vi kan gjøre de rette prioriteringene.

Opplæring ungdomsrådet
Opplæring for ungdomsrådet står også på programmet denne uka. Rådmannen er sekretær for rådet. Halvar Skaaland og jeg er mentorer, så vi skal også være med på opplæringen. Her er sikkert noe å lære for oss litt mer erfarne også.

Ha en fin helg og en god ny uke!

Inger

Flere saker

Wayni Bergan er årets vinner av kommunens arbeidsmiljøpris. Foto: Gjerstad kommune.

Fikk kommunens arbeidsmiljøpris

Tirsdag kveld er det smørekurs hos Willy Thorsen i Risør.

Smørekurs i Risør på tirsdag

Lærere ved Gjerstad skole har vært på tur til Slovenia denne uka. Foto: Gjerstad skole.

Dro til Slovenia for å lære om elevbedrifter og entreprenørskap

Vegår Vocale. Foto: Facebook

Adventskonsert med Vegår Vocale i Gjerstad kirke

Emil Solli-Tangen kommer på besøk til Gjerstad kirke 14. desember. Foto: Facebok.

Synger julen inn i Gjerstad kirke

Den respekterte travprofilen Bo Eklöf trekker frem 21 år gamle Per Vetle Kals fra Gjerstad som den eleven som har gjort størst inntrykk på ham under sin tid som lærer på travgymnasiet Wången. Foto: Hesteguiden.com.

Per Vetle fremheves av svensk travprofil

Morten Presthagen tror ikke Brokelandsheia vil være like fristende å etablere seg på om E18 flyttes.

- Ja, vi ønsker selvsagt å beholde E18 gjennom Brokelandsheia!

Alle barn i bygda kan glede seg til juleverksted på Fjelltun 2. desember. Illustrasjonsfoto.

Velkommen til juleverksted på Fjelltun