Politisk spill i forhandlinger etter valget skaper ofte engasjement. Illustrasjonsfoto.
Politisk spill i forhandlinger etter valget skaper ofte engasjement. Illustrasjonsfoto.

- Om folkeskikk og arroganse

- Hadde Senterpartiet blitt tilbudt ordføreren med støtte av Høyre etter valget hadde partiet ikke hatt det minste problem med å la Arbeiderpartiet seile sin egen sjø.
// Rune Hagestrand

Senterpartiets Kåre Dalane er skuffet over Arbeiderpartiet etter valget, og kaller sin siste koalisjonspartner arrogante, med mangel på folkeskikk.
 

Politiske «krumspring» etter kommunevalg glemmes tydeligvis fort. I 2011 gjorde Høyre i Gjerstad et godt valg og Senterpartiet vedtok på et medlemsmøte etter valget at de ønsket å støtte meg som ordfører for en ny periode med borgerlig samarbeid. Dette ble bl.a. publisert i Aust-Agder Blad 19. september 2011. 

Etter å ha gått ut i media med en slik bekreftelse, ble det så jobbet i kulissene i Senterpartiet for å få Arbeiderpartiet med på å ta til takke med varaordføreren. Glemt var alt samarbeid på borgerlig side gjennom en årrekke. Her var det ordførervervet alt handlet om. Partiet ville være i posisjon i begge alternativene. Resten er historie. Jeg har for lengst lagt dette bak meg, men når Dalane rører opp i grauten og kritiserer prosessen i forhandlingene etter årets valg hadde det vært interessant å vite hva han synes om partiets egen prosess etter valget i 2011.

Så til årets valg.

Hadde Senterpartiet blitt tilbudt ordføreren med støtte av Høyre etter valget hadde partiet ikke hatt det minste problem med å la Arbeiderpartiet seile sin egen sjø. Hvem hadde da vært arrogante?

Om noen er misfornøyd etter forhandlingene i Gjerstad etter årets valg er det samtidig også noen som er godt fornøyd med den nye samarbeidskoalisjonen. De tre partiene AP, H og FrP representerer tross alt et stort flertall av stemmene ved valget. I tillegg har KrF fått godt betalt for sitt ene mandat med en plass i forrmannskapet.

Det er forståelig å være skuffet når ting ikke gikk helt etter planen, men å trekke arroganse og folkeskikk inn i debatten burde Senterpartiet være det aller siste partiet i bygda til å gjøre.

Om fire år er det nytt kommunevalg, der noen blir fornøyd og andre misfornøyd etter at kabalen er lagt. Det er faktisk det eneste som er 100% sikkert i lokalpolitikken.

I skrivende stund ser jeg at en tidligere kommunepolitiker med lang erfaring fra kommunestyre og formannskap, Elsa May Masdalen, også er på banen i AAB. Ifølge henne har hun sjelen sin i Arbeiderpartiet, der hun også er medlem. Likevel stemte hun på Senterpartiet ved årets kommunevalg. Med dette bakteppet kritiserer hun partiet hun IKKE har stemt på (Ap) for arroganse ved å inngå samarbeid med Høyre og Frp.  Forstå det den som kan. 

 

Rune Hagestrand.

Flere saker

Ungommer fra Gjerstad på tur til konsentrasjonsleieren Auschwitz kan nå søke statlig støtte til reisen.

Regjeringen har avsatt 15 millioner til Polenturer for skoleelever

Grethe B. Hansen hos Apotek 1 på Brokelandsheia hjelper kunder med vaksinering.

Apotek1 tilbyr vaksinering

Det blir mange blankpolerte biler å se på Brokelandsheiadagene neste år.

Massiv bilutstilling på Brokelandsheia i 2020

Tom Inge Ausland er initiativtaker til julefeiring for alle i Gjerstad i år.

Vil lage "Jul for alle" i Gjerstad på julaften

Flere får bredbånd i Gjerstad. Illustrasjonsfoto.

Utbygging av bredbånd fortsetter i Gjerstad

Marte Olsbu Røiseland har utvilsomt satt Froland på kartet de siste årene.

Bør Gjerstad kommune satse mer på talentutvikling?

Fra Stemtjenn. Foto: Olav Smestad.

Onsdagstur rundt Gartetjenn, Stemtjenn og Vemmelstjenn i Risør

Grisle Odin GR er landets beste treårige kaldblodshest. Foto: Facebook.

Per Vetle er oppasser for en kanontraver!