Magnus Sørbø kommer til å kjempe om edelt metall også i 2019
Magnus Sørbø kommer til å kjempe om edelt metall også i 2019

Magnus Sørbø fikk 10 000 fra LOS-fondet

Sykkeltalentet Magnus Sørbø (16) fra Gjerstad får 10.000 kroner fra LOS Fondet nå i desember. En flott førjulsgave, sier Magnus fornøyd.

Magnus går for tiden går på sykkellinjen på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum, og tok denne høsten steget over i juniorklassen. Det betyr behov for stadig mer og bedre utstyr, og da kommer støtten fra LOS Fondet godt med. Magnus representerer fortsatt Gjerstad IL, og har tross sin unge alder vært en allsidig idrettsutøver som blant annet har vært innom langrenn, hopp, orientering, triatlon, terrengløp og sykkel.

 

I 2017 bestemte han seg for kun å satse på sykkel, og har konkurrert både i terreng, sykkelcross og landevei. De to sistnevnte er det han prioriterer mest. Sykkelcross er en blanding av terreng og landevei, egentlig landeveissykling på høst og vinter.

 

− Å flytte som 16-åring er veldig tidlig, men for meg var det nødvendig for å kunne satse ordentlig på min idrett samtidig som jeg kunne få studiekompetanse. Hjemme i Gjerstad lar ikke det seg gjøre, forteller Magnus, og legger til at et godt miljø på NTG er svært viktig for videre satsing.

I 2018 har Magnus hatt en veldig bra sesong, og blant annet vunnet mange ritt her i Norge i 16-årsklassen. Det største på landeveissykkelen var å klare en etappeseier i et veldig stort internasjonalt ritt i Assen i Nederland, European Junior Cycling Tour Assen. Det var et av hans store mål i år. Nå i høst tok Magnus steget over i juniorklassen. Han deltok i Norgescup i Sykkelcross, der han fikk to seiere og flere pallplasser. Det førte til at han vant sammenlagt på Sykkelcross.

− Utover vinteren blir det full satsing på landevei. Jeg er i et flott treningsmiljø på NTG, og vi skal på flere samlinger i løpet av vinteren og våren. I mars starter alvoret med ritt i Belgia, deretter starter sesongen med ulike ritt og Norgescup her hjemme. Det blir mye reising, forteller Magnus.

− I tillegg til reisekostnader er det mye nytt utstyr som må være på plass før jeg starter som junior. Det er store kostnader i denne idretten, og derfor er jeg svært takknemlig for støtten jeg nå har fått fra LOS Fondet, sier Magnus fornøyd.

Planen for Magnus videre er å gå to og et halvt år til på NTG, og i løpet av de årene bli så god som mulig på sykkel.
− Jeg har et topp utdannet trenerteam som gjør det beste for at jeg skal komme dit jeg ønsker. Å kunne representere Norge på juniorlandslaget er et mål for de kommende to sesongene, avslutter Magnus Sørbø.

 

Flere saker

Østre Agder leverer et solid overskudd for 2018. Banksjef Nina Holte og markedssjef Jan Birger Stebekk kan smile hele veien til banken..:-) Arkivfoto.

Østre Agder Sparebank leverer knallresultat for 2018

Kevin Boine kommer til Brokelandsheiadagene

Kevin Boine til Brokelandsheia 31. august

Ordfører Inger Løite håper at så mange som mulig vil bruke sin stemmerett ved årets kommunevalg. Arkivfoto.

Listetoppene holder appeller på Brokelandsheia

Lars O. Østerholt fikk i dag utmerkelser for sin viktige innsats for Norge etter 2. verdenskrig.

Lars Olsen Østerholt hedret med forsvarsmedaljer

Moe Tyr tok årets tredje seier lørdag

Moe Tyr vant i V75 på lørdag

Gode prestasjoner i NM i Orkdal

Fartskontroll i Øvre Gjerstad i dag resulterte i 8 forenklede forelegg. Illustrasjonsfoto.

Ny fartskontroll på Gjerstadveien ga penger til statskassen

Slik foreslås den nye veitraséen fra Dørdal til Tvedestrand Slik foreslås den nye veitraséen fra Dørdal til Tvedestrand

Slik foreslås den nye veitraséen fra Dørdal til Tvedestrand