Morten Presthagen er listekandidat for Høyre i Gjerstad. Foto: Marie Pedersen.
Morten Presthagen er listekandidat for Høyre i Gjerstad. Foto: Marie Pedersen.

- A Little Less Conversation, A Little More Action

- Hvis vi snakker litt mindre om alt som burde gjøres, og heller gjør noe med det, så kommer vi langt.

// Morten Presthagen, listekandidat Gjerstad Høyre

I forbindelse med kommunevalget i 2015 så skrev jeg et innlegg med denne tittelen. Det er minst like relevant nå i 2019 at vi klarer å gjennomføre de tingene vi prater om. Etter min vurdering så har det aldri vært viktigere enn nå at vi klarer å omstille oss nye og krevende tider. Vår ordførerkandidat Steinar Pedersen har lang næringserfaring, og innehar nødvendig kompetanse for at vi skal kunne drifte kommunen så godt som mulig innenfor de rammene vi har. Det vil gi våre innbyggere de beste tjenestene vi kan tilby. 

 

I 2002 ble Elvis-remixen “A Little Less Conversation, A Little More Action” en megahit over hele verden. Alle som kjenner meg, vet at jeg har vært fan av Elvis siden jeg var guttunge. Og det var nok derfor jeg kom på denne tittelen da jeg satte meg ned for å skrive noen ord om hva som blir viktig for Gjerstad i årene fremover. 

 

Hvis vi snakker litt mindre om alt som burde gjøres, og heller gjør noe med det, så kommer vi langt. Jeg er overbevist om at alle de 17 som blir valgt inn i kommunestyret i september ønsker det beste for Gjerstad. Men de forskjellige partiene er ikke helt enige om hvilke veier man skal gå for at kommunen skal bli så bra som mulig. Og det er opp til den enkelte velger å stemme på det partiet som de mener kan vise mest handlekraft.  

 

Jeg gjentar spørsmålene fra 2015 man bør stille seg selv før man stemmer:

Hva er det viktigste for en kommune dersom vi skal ha god skole, barnehage og god eldreomsorg?  Hva er det viktigste for en kommune dersom vi skal ha råd til kulturtiltak? Hva er det viktigste for en kommune dersom vi skal stå sterkt i en kommunesammenslåing? Hva må til for at vi skal klare å unngå økning av avgifter og eiendomsskatt? Og hvilket parti er best rustet til å løse disse utfordringene?

 

De som kjenner meg, vet også at jeg brenner for utvikling av næringslivet i bygda og skaping av nye arbeidsplasser. Jeg mener at det er det som gir stabile gode inntekter og tjenester til Gjerstad. Nye arbeidsplasser vil trekke folk til bygda, og da vil inntektene gå opp. Så enkelt og så vanskelig er det. Vi har sagt i vårt valgprogram at målsettingen vår er å skaffe 25 nye arbeidsplasser i året.

Hvis vi klarer å ivareta de arbeidsplassene vi allerede har, og samtidig klarer å få mange nye på Brokelandsheia i årene fremover, har vi alle muligheter til at Gjerstad blir en fremtidsrettet kommune som det vil være godt å bo i.

 

Jeg mener Gjerstad Høyre vil være det beste partiet for bygda. Partiet har en liste med flere som har vist nettopp handlekraft ved å skape sin egen og andres arbeidsplasser. Der er småbarnsforeldre og godt voksne. Mange ulike yrkesgrupper er representert. Til sammen er det en mangfoldig gjeng som er godt rustet til å forstå mange av utfordringene, og ikke minst mulighetene som finnes.

 

Med vår allsidige liste, er Høyre det partiet som kan gi Gjerstad «A Little More Action!».

 

Morten Presthagen, listekandidat for Gjerstad Høyre.

Flere saker

Håvard S. Winterkjær ble beste gjersdøling i NM med en flott 9.plass på sprinten. Foto: GIL

Håvard best av våre under NM i rulleskiskyting

Ordfører Inger Løite stod for den offisielle åpnngen av Torbjørnshall lørdag ettermiddag.

Ordførerens åpningstale

Jens-Jacob Aasbø trollbandt publikum under åpningen av Torbjørnshall lørdag ettermiddag.

Hør Jens-Jacobs kåseri fra Torbjørnshall

Movember-gjengen deltok med to sanger i ettermiddagens åpningsshow

Torbjørnshall er åpnet!

Sørlandet Rekruttering er etablert i nye kontorer på Brokelandsheia.

Nytt firma etablert på Brokelandsheia

Ingebrigt Sørbø (67) er nybakt verdensmester i hopp.

Ordføreren overrakte blomster til verdensmesteren

Det blir besøk på motormuseumet på Moe i løpet av turen. Foto: Astrid Haukenes Bråten.

Søndag: Fellestur på roteveien langs østsiden av Gjerstadvannet

Mot Ormfjell. Foto: Anne Gunn Østerholt.

Onsdag: Tur til Ormfjell i Nissedal