Enkel, kjapp og nydelig førjulsmat!
Enkel, kjapp og nydelig førjulsmat!

Laksesnacks til førjulskosen

Vanskelighetsgrad: Enkel - Tid: 10 minutter - Allergener: Laktose

Dette kan vel, strengt tatt, ikke kalles matlaging, men det er vel akkurat det vi trenger i en travel førjulstid. 

Denne passer perfekt som en liten appetittvekker eller som snacks til Champagnen.

Du trenger:

  • 1/2 liten rødløk (evt. sjalottløk) - Finhakket
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 ts rømme
  • 300g røkelaks (eller ørret)
  • 1 ss finhakket koriander, gressløk eller dill
  • Saften av en sitronbåt
  • Alfaalfaspirer 
  • Gode tortillachips

Rør sammen sennep, sitronsaft og rømme med løken og urtene. Denne blandingen kan lages dagen i forveien. Dekk skålen med folie og oppbevar i kjøleskap. Rett før servering grovkuttes  fisken og røres inn i blandingen. Serveres på chipsene og toppes med spirer og friske urter.

Tips! Chipsene blir fort litt vassene om de står over tid, så om de ikke skal spises med det samme kan du servere mashen som en dipp til chipsene.

Flere saker

Abonnenter i øvrebygda vil torsdag være uten vann pga. vedlikehold av anlegget.

Varsel om stenging av vann i øvrebygda

Nils Grantangen ble tildelt kulturprisen i 2017. Du kan bidra til hvem som får prisen i år

Send inn ditt forslag til årets kulturpris i Gjerstad

Skolene begynner igjen mandag 20. august

Per Vetle Kals på seremoniplass etter dagens NM-sølv for stallansatte

Sølv til Per Vetle Kals i NM for stallansatte

Soten vant med Per Vetle Kals i sulkyen

Per Vetle Kals på andreplass i NM før siste løp

Per Vetle Kals. Foto: Hesteguiden.com

Kan toppe suksessår med NM-tittel

Garli Moe Garlin vant på Bjerke onsdag

The Double for Tor Martin

Moe Tyr var suveren i kveldens V76-omgang på Bjerke Travbane

Moe Tyr med full kontroll på Bjerke travbane