Ordfører Inger Løite
Ordfører Inger Løite

Julehilsen fra ordføreren

Kjære gjersdølinger

Jula er like om hjørnet og det betyr noen etterlengtede fridager for de fleste av oss. Nok et år går snart inn i historien og det er tida for et lite tilbakeblikk.

Mitt første år som ordfører har vært spennende, lærerikt, utfordrende og moro. Det har vært store og krevende saker, og mange hyggelige begivenheter.
Det har vært et år med store reformer; kommunereform, regionreform og politireform. Disse sakene har engasjert både kommunestyret og bygdefolket.

Vi har vedtatt ny skolestruktur med èn samlet 1 – 10 skole ved Abel, og vi skal se på mulighetene til å få bygd en flerbrukshall. Vi har også fått i havn flere nye næringsetableringer på Brokelandsheia, noe som er svært gledelig og viktig.

Budsjettet ble enstemmig vedtatt i siste kommunestyremøte, og vi kunne oppsummere med at vi fortsatt skal levere gode tjenester til våre innbyggere. Det har vært en krevende øvelse for alle enhetene for å få dette til, men alle har vist vilje til omstilling for å møte morgendagens utfordringer. I Gjerstad kommune står de ansatte på hver eneste dag for at vi skal nå de målene vi har om gode tjenester til alle. Jeg vil rette en stor takk til rådmannen, hennes stab og alle ansatte i Gjerstad kommune for all lojalitet, omsorg og omtanke hver enkelt medarbeider legger ned i sitt arbeid.

Jeg vil også takke alle dere i det private næringslivet som skaper vekst, utvikling og viktige arbeidsplasser i bygda. På mine bedriftsbesøk hos dere opplever jeg et imponerende engasjement og en entusiasme som er til inspirasjon og glede for alle som bor her. Det store mangfoldet vi har av ulike bedrifter, store og små innenfor mange sektorer, har virkelig imponert meg.

Arbeidsplasser er avgjørende for bosetting i kommunen vår, og det må vi ha fullt fokus på også i årene som kommer. En annen viktig faktor for trivsel og bosetting i bygda vår er kulturtilbudet. Vi har mange dyktig og rause ildsjeler som bidrar hver på sin måte for fellesskapet og for at vi skal få det lokalsamfunnet vi ønsker oss. Kommunestyret har gjort et vedtak om å ansette en kultursekretær i kommunen. Dette har vært etterlyst lenge fra de som driver med kultur, og vi håper at denne stillingen skal gjøre deres arbeid enklere og at det kan bidra til å videreutvikle tilbudet vi har i Gjerstad.

Jula er en fin tid høytid forbundet med glede og fellesskap med familie og venner. Men vi vet også at denne tida er tung for mange, noen har mistet sine kjære, noen er arbeidsledige med de utfordringer det gir, og andre er alene og kjenner ensomheten ekstra sterkt på slike dager. Alle følelser forsterkes på en måte i jula, både de som gir glede og de som gir sorg. Det sies at sorg er en hjemløs kjærlighet, og alle som sørger og savner kjenner seg nok igjen i det. Jeg tror det er viktig at vi gir rom for begge deler. For både gleden og sorgen hører livsløpet til. Og det å tenke på dem vi var glade i, minnes og glede oss over dagene og stundene vi delte, er også en del av livet.

Ta vare på hverandre, nyt stundene og dagene.

Jeg ønsker hver og en av dere ei god og fredelig jul og et godt nytt år!

Julehilsen fra Inger

Flere saker

Siri Bjellerås har startet sin egen honningproduksjon på Ulltveit Gård i Gjerstad.

Lokal honning til salgs på Bankplassen Kaffe og Skroll

Evie Katrine Lønne i Gamlestaua i Egddalen. Foto: Privat.

Fikk 59000 til restaurering av Gamlestaua i Egddalen

Steinar Bergstøl Andersen. Foto: Vest-Agder fylkeskommune.

- Vi vil gjøre Agder mer attraktivt!

Kontorstolkonkurransen under Brokelandsheiadagene kan fort bli en lønnsom affære. Illustrasjonsfoto.

Kontorstolrace kan ta deg til Bali

Stea i Egddalen fremstår nå som en av bygdas fineste badeplasser, etter stor innsats fra ildsjeler i nabolaget.

Flotte badeforhold i øvrebygda

Det er ikke noe å si på utstikten i Enghola boligfelt. Foto: Ole A. Løite.

Selger de to første tomtene til halv pris

Moe Tyr var helt suveren på Jarlsberg i ettermiddag.

Moe Tyr uten konkurranse på Jarlsberg

Gjerstads deltakere traff på tre eliteløpere i Kristiansand fredag kveld. Foto: Ånon Ausland.

Fire gjersdølinger er klare for skifestival i Kr.sand lørdag