Gjerstad Arbeiderparti har som vanlig røde roser med i årets valgkamp
Gjerstad Arbeiderparti har som vanlig røde roser med i årets valgkamp

- Ja er IKKE det samme som nei

- Gro Eskeland og Senterpartiet prøver igjen å gi et inntrykk av at Arbeiderpartiet ivrer for en kommunesammenslåing
// Inger Løite, ordførerkandidat for Gjerstad Arbeiderparti.

Gro Eskeland og Senterpartiet prøver igjen å gi et inntrykk av at Arbeiderpartiet ivrer for en kommunesammenslåing. Det er ikke riktig og vi i Arbeiderpartiet vet også godt forskjell på ja og nei.

 

Gro spør hvordan Arbeiderpartiet stiller seg dersom en frivillig løsning med kommunene øst i Agder blir aktuelt.  Definisjonen av «frivillig løsning» betyr i mitt hode at da er Gjerstads befolkning og kommunestyret enig i at det er fornuftig å slå seg sammen. Svaret på ditt spørsmål er at da vil vi gjøre det samme som alle de andre partiene sier- jobbe for den best mulige løsningen for Gjerstad.

 

Det er helt riktig at jeg var positiv til en sammenslåing etter prosessen vi hadde i 2016. Vi var da gjennom en grundig utredning som konkluderte med at det er både fordeler og ulemper med å være en liten kommune.
Det ble som kjent ingen sammenslåing av noen kommuner i Østre Agder etter denne utredningen. I Gjerstad var  det stor motstand mot en sammenslåing med Arendal, både blant bygdefolket og flertallet i kommunestyret.
Det har jeg overhodet ingen problemer med å forholde meg til. Når et vedtak er gjort må vi alle respektere og forholde oss til det, i denne saken som i andre.

 

I Arbeiderpartiet har vi også hatt en demokratisk prosess, det er lov å ha ulike meninger i vårt parti. Men vi står samlet bak det programmet vi har laget for neste 4- års periode.

 

Så vet både Gro Eskeland og jeg at inntil vi får en annen regjering, forhåpentligvis om 2 år, så vil presset på kommunene være tilstede.Ingen av oss kan garantere at vi ikke blir» tvunget» til å slå oss sammen med andre kommuner fordi rammevilkårene for små kommuner stadig blir mer krevende, noe Senterpartiet også sier i sitt program. Dersom det skjer håper jeg imidlertid at alle partiene i Gjerstad kan stå sammen og jobbe for det beste for Gjerstad og våre innbyggere.

 

Videre tolkning av de ulike partiprogrammene tror jeg nå må være opp til velgerne!

 

Godt valg!

 

Inger Løite
Ordførerkandidat Gjerstad Arbeiderpartiet

Flere saker

Laurdagstankar frå ein gjerstubar

Laurdagstankar frå ein gjerstubar

- Stoppmønsteret på Sørlandsbanen må bevares

Hannah Lunden og ordfører Inger Løite var med på diskusjonen sammen med helseminister Bent Høie i kveldens utgave av "Debatten". Skjermdump: NRK

BPA-ordningen praktiseres ulikt over hele landet

Hannah og Harald Lunden fra tidligere innslag i «God Morgen Norge» Skjermdump: TV2

Hannah i «Debatten» på NRK i kveld

Slukket branntilløp i Gjerstad

Hallvard Flatland kommer til Brokelandsheiadagene søndag 30. august.

Casino Show med Hallvard Flatland på Brokelandsheia

The Other Band tar turen fra Vegårshei til Gjerstad 6. mars. Foto: Facebook.

The Other Band på Bankplassen

Lars De Bartolo viste gode takter under søndagens stafett i junior-NM på Dombås. Arkivfoto.

4.plass til Lars De Bartolo i junior-NM