Kåre Dalane har skrevet en artikkel om Gunhild Morka i årets "Før i tida".
Kåre Dalane har skrevet en artikkel om Gunhild Morka i årets "Før i tida".

"Før i tida" lanseres 17. november

Like sikkert som at den første snøen kommer, er "Før i tida" ferdig og legges ut for salg.

Før i tida er Gjerstad Historielags årsskrift og har nå kommet ut hvert år siden 1998. Som navnet sier, er innholdet en samling artikler som ulike sider ved Gjerstadsamfunnet «før i tida». Vi som er blitt noen år, merker at før i tida kommer stadig nærmere vår egen tid.

 

Gjersdølingene er svært flinke til å sende inn interessante artikler, og bladet har også i år en god spredning i alder, geografi og språk. Et par artikler er skrevet på dialekt. Dette synes komiteen er bra, og oppfordrer gjerne til at det skrives artikler på dialekt, men de må kunnes leses og forstås også av innflyttere og utenbygds lesere!

 

Årets hefte vil bli presentert på Gjerstad Historielags høstmøte 17. november. Dette møtet blir på Abel skole kl. 17.00. Det blir første anledning til å kjøpe heftet. Heftet vil deretter bli lagt ut til salg på ulike utsalgssteder i Gjerstad og også i nabokommunene. Vi håper bladet også i år vil bli kjøpt og lest.

 

Forsidebildet er av Gunhild Morka. Kåre Dalane har fortalt om hennes liv i en velskrevet artikkel. Kåre er en våre flittigste bidragsytere, interessante artikler og alltid velskrevet. Gjerstad Jeger- og Fiskerforening er en aktiv forening i Gjerstad som har eksistert siden 1965. Vi har en lang og interessant artikkel om foreningen illustrert med mange bilder. Blant flere andre artikler, er det også en artikkel om potetdyrking i Gjerstad (det har vært dyrket mye poteter i bygda) av Olav Ulltveit-Moe. Gunvor Landsverk har skrevet om sydamer i Gjerstad (disse var det mange av, og de var svært viktige i en tid da det ikke bare var å løpe og kjøpe). Vi kan også nevne en artikkel om «skisenteret» Hagelia, og en artikkel om et forholdsvis ukjent «kongebesøk» i ei grend i bygda. Gledessprederne i Sangen og Musikkens Venner har også fått en artikkel.

 

Mer av stoffet skal ikke røpes her. Heftet må kjøpes, og det kan leses fra perm til perm!

 

Komiteen som arbeider med bladet består av Jan Olav Olsen (leder), Gunvor Landsverk, Ragnhild Løvdal, Nils Audun Gryting og Olav Ulltveit-Moe.

 

Første anledning til å lese og kjøpe bladet blir altså på historielagets høstmøte på Abel skole søndag 17. november kl. 17.00

 

Jan Olav Olsen

Flere saker

Mette E. Sveinungsen (innfelt)  inviterer til sommerfest på idylliske Holmen Gård i Gjerstad.

Ønsker velkommen til sommerfest på Holmen Gård

Wenche Fresvik, Avdelingsleder for Virkemidler og entreprenørskap i Agder fylkeskommune. Foto: AFK

Dette får Agderkommunene i statlige tilskudd i forbindelse med korona-pandemien

Det er rundt 70 år siden sist det var beitedyr i Melaaslia. Foto: Torgrim Landsverk

Driver sauedrift i Gjerstad fra USA

Per Vetle Kals kunne fredag styre sin søsters hest til en fin 2. plass på Jarlsberg Travbane. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

V.M.K. Diana debuterte med 2.plass på Jarlsberg Travbane

Kommunehuset i Gjerstad. Arkivfoto.

Svake resultater for Gjerstad i årets kommunebarometer

Arcturus fra en tidligere konsert i Chile. Foto: Facebook.

Arcturus til Møllafestivalen 14. og 15. august

Bankbygget på Brokelandsheia skal skrapes og males i neste uke.

Gjerstad idrettslag skal male bankbygget i sommer

10. oktober blir det Rosa sløyfe-løp på Brokelandsheia. Foto: Kreftforeningen.

Forbereder Rosa sløyfe-løp på Brokelandsheia